Talviku alustas EM-sarja suurepäraselt

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jörgen-Matthias Talviku alustas EMi kuuenda kohaga.
Jörgen-Matthias Talviku alustas EMi kuuenda kohaga. Foto: Eric Laurijssen

Pärnu motoklubi kasvandik Jörgen-Matthias Talviku alustas Itaalias Mantova krossirajal Euroopa meistrivõistlusi vägevalt, kui saavutas EMX250 klassis 40 sportlase hulgas kuuenda koha.

Tänavu Sahkar Racingu tiimis sõitev 19aastane pärnakas oli kvalifikatsioonis kuues, mis tähendas, et avasõiduks oli Talvikul korralik stardipositsioon.  

Esimeses sõidus tegi Talviku hea stardi ja oli avaringi lõpuks kaheksas. Pärnakas näitas, et talvine ettevalmistus on täkkesse läinud: ta suutis kogu sõidu liidritega sama kiirust näidata ja pidevalt kohta parandada, tõustes poolel maal koguni kolmandaks. Seda positsiooni polnud lihtne hoida, sest selja taga oli suur punt kihutajaid, kes kõik seda endale ihkasid.

Sõidu lõpus püüdis Talviku kinni juba teisel kohal sõitnud hispaanlase David Bracerase. Samal ajal tuli selja taga hoida ründavat Haakon Osterhagenit, kes Talvikul hetkegi hingata ei lasknud. Eestlane norrakale võimalust ei andnud ja lõpetaski sõidu kolmandana. Kindla esikoha võttis hollandlane Rick Elzinga.

Teiseski sõidus oli Talviku tasemel, saades kirja kümnenda resultaadi. Avaetapi kokkuvõttes teenis pärnakas 31 punktiga kuuenda koha. Teine eestlane Meico Vettik oli 33 silmaga neljas.

“Kuues koht on minu karjääri parim start EMX250 klassis – olen üliõnnelik!” rõõmustas Talviku oma fännilehel.

Euroopa meistrivõistluste teine etapp sõidetakse 2. ja 3. aprillil Portugalis Agueda krossirajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles