Nelja riigi sportlased jahtisid Pärnumaa meistrimedaleid

Joel Kukk
Copy
Pärnu jahtklubi lipu all purjetav Mihkel Kosk pani Haapsalu lahe jääväljal oma paremuse taas maksma.
Pärnu jahtklubi lipu all purjetav Mihkel Kosk pani Haapsalu lahe jääväljal oma paremuse taas maksma. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Nädalavahetusel kihutasid Eesti, Poola, Läti ja Leedu jääpurjetajad Haapsalu Eeslahel Pärnumaa lahtistel meistrivõistlustel, kus neljas arvestuses kokku seilas 56 sportlast.

DN-klassis pani oma paremuse taas maksma pärnakas Mihkel Kosk, kes võitis neli sõitu, oli korra teine ja kolmas ning sai kaks neljandat kohta. Teise pjedestaaliastme hõivas lõunanaaber Artis Berzins ja kolmanda koha saavutas kodulahel purjetanud Argo Vooremaa. Esikolmikule järgnesid kiireim juunior Rasmus Maalinn Pärnu jahtklubist, vanameister Vaiko Vooremaa Haapsalust ja Gatis Gaudums Riiast. Kristian Allikmaa oli 12., Peeter Järvelaid 14. ja Kalev Aljaste 24.

Juunioride konkurentsis mahtusid Maalinna järel esikuuikusse hiidlane Jorgen Kuivonen, saarlased Karl Ader ja Daniel Rüütel ning Karel Ratnik ja Andrias Sepp Pärnu jahtklubi purjespordikoolist. Angus Aarna Ant lõpetas regati üheksandana. Neidude kulla vääriliselt purjetas pärnulanna Lisbeth Taggu, hõbedale tuli võitja tiimikaaslane Liise Väliste ja pronksi pälvis Greta Kalinauskaite Leedust.

Kuni 16aastaste Ice Optimisti klassis hõivasid pjedestaali Pärnu jahtklubi treenerite kasvandikud: meistriks pärjati Aron Poolma, teise koha saavutas võitjaga sama punktisumma kogunud Leene Väliste ja kolmanda Emma Mia Kaar. Esikolmikule järgnesid Miia Kubjas Saaremaa merispordi seltsist ja pärnakad Laura Marii Taggu ja Uku Melnits. Remo Maripuule kuulus üheksas koht.

Monotüüp XV klassis nautisid võidurõõmu saarlased Juhan Kolk ja Kevin Grass, teiseks tulid hiidlased Olev Oolup ja Andrus Padu ning kolmanda koha said võitjate klubikaaslased Joosep Laus ja Karl Lember.

Täna algavad Haapsalus juunioride maailmameistrivõistlused ja kui ilmataat lubab, purjetatakse neljapäeval ja reedel Euroopa meistrivõistluste medalitele. Pärnu jahtklubi sportlastest kuulub Eesti koondisse DN-klassis kuus ja Ice Optimistil viis sportlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles