Autosportlased kihutasid Taali rajal

Joel Kukk
Copy
Alar Allik (nr 9) pani Taali krossi superfinaalis oma paremuse maksma.
Alar Allik (nr 9) pani Taali krossi superfinaalis oma paremuse maksma. Foto: Kalle Allik

Pärnumaa tehnikaspordiklubi Erki Sport superkrossi karikavõistluste teisel etapil jahtis Taali rajal Vändra tehnikaspordiklubi auhindu 64 võidusõitjat Eestist ja Lätist.

Esiveoliste klassis nautis jäisel rajal võidurõõmu Volkswagen Golfi taltsutanud Dauri Demant, pjedestaali madalamad astmed hõivasid Honda Civicul sõitnud Toomas Lõhmus ja Sander Roosimaa. Tagaveoliste autode finaalsõidus pani veenva ülekaaluga oma paremuse maksma Kauri Metsaots (VAZ 2105), teiseks tuli Kris Hahn (BMW 318) ja kolmas oli Caspar Pärn (VAZ 2106).

Noorte võidukihutamisel oli nii eelsõitudes kui finaalis kiireim Toivo Uusna (Volkswagen Golf II), teise auhinna teenis Marten Saar (Toyota Yaris) ja kolmanda koha saavutas kahes klassis võistelnud Pärn. Esikolmikule järgnesid Hondat roolinud Albert Ako Kokk ja Albert Pärtelson ning Ruudi Reinumägi Toyotal.

Tänavasõiduautodel võistelnud rahvasportlaste sprindis selgitati paremus viies arvestuses.

4WD-klassis pääsesid pjedestaalile Subarul kihutanud mehed: esimeseks tuli Kaido Traumann, teise koha sai Märt Rosenfeldt ja kolmas oli Toivo Voodma.

Tagaveoliste autode konkurentsis oli kiireim Ander Hahn, järgnesid Peeter Kaera ja Ranno Metsaviir. Kõik kolm sõitsid BMW marki sõidukitel. Esiveoliste arvestuses napsas esikoha Hondal võistelnud Toomas Lõhmus, madalamad pjedestaaliastmed kuulusid sama marki autot taltsutanud Kauri Tammaile ja Janar Tammaile. Noorte arvestuses oli parim Kokk, teise koha sai Reinumägi ja kolmandaks tuli Pärtelson. Õrnema soo duellis edestas Katrina Saat (BMW E36) napilt Jane Arujõed (Volkswagen Golf II).

Pika ja sündmusrohke võistluspäeva viimases vaatuses, seitsme ringi pikkuses superfinaalis tuiskas esimesena finišisse Alar Allik (Mazda MX3), kannul Sander Järveküla (Nissan Sunny) ja Steven Roosimaa (Lada Samara).

Superkrossi järgmine etapp sõidetakse 15. mail Harjumaal Laitse rallipargi rajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles