Emakeelepäeva eel ­selguvad parimad etlejad

Pärnu Postimees
Copy
Nemad olid tänavuse Koidula etluskonkursi Pärnu eel­voorus osalejad.
Nemad olid tänavuse Koidula etluskonkursi Pärnu eel­voorus osalejad. Foto: Koidula muuseum

Üleriigilise Koidula luule etlejate konkursi Pärnu voor toimus läinud nädalavahetusel Koidula muuseumis, kus finaliste hindasid poetessid Tuuli Velling ja Leonora Palu ning muuseumi direktor Elmar Trink.

Žürii hinnangul osutusid parimaiks Eve Koppel ja Adriana Mass. Neile järgnesid eriauhinna võitnud Maarja Sepp, Krista Mustonen ja Marju Aasma. Kõik viis astuvad üles finaalvõistluselgi kõrvuti riigi ülejäänud parimate luulelugejatega, kes sõeluti välja piirkondlikes eelvoorudes ­Kuressaares, Võrus, Tartus, Tallinnas ja Virumaal Pajusti klubis.

Finaali jõudnud etlejatest parim selgub emakeelepäeva eel, 12. märtsil Koidula muuseumis, kus esinejaid hin­davad Doris Kareva, Kaupo Meiel ja Kristiina Oomer. Kahek­sanda üleriigilise konkursi patroon on Doris Kareva ja korraldaja traditsiooniliselt Pärnu Koidula muuseum koos Eesti kirjanike muuseumide ühinguga.

Nemad olid tänavuses Koidula etluskonkursi Pärnu eelvoorus osalejad.
Nemad olid tänavuses Koidula etluskonkursi Pärnu eelvoorus osalejad. Foto: Koidula muuseum

Võistluse ellu kutsunud Elmar Trink lausus, et kaheksas üleriigiline Koidula täiskasvanute luulekonkurss väärtustab eesti luule võimu ja väge, mis on sillutanud teed vabadusele ja iseseisvusele. Hea luulelooming väärib mõistagi oskus­likku vahendajat ehk etlejat.

Etluskonkursi eesmärk on soov aktiveerida täiskasvanud inimeste luule- ja kirjandus­huvi kogu riigis ja anda oma motiveeriv väljund oma oskusi näidata. Osavõtja peaks soovitavalt olema vähemasti 16 aastat vana. Samuti on kujunenud tava, et esitada tuleb kaks luuletust, neist üks Lydia Koidula ja teine oma valitud eesti autori loomingust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles