Tiitlivõistlus Haapsalus algas nõrgavõitu tuulega

Joel Kukk
Copy
Tiitlikaitsja Rasmus Maalinn asub MMi avapäeva järel teisel kohal.
Tiitlikaitsja Rasmus Maalinn asub MMi avapäeva järel teisel kohal. Foto: Rootsi Jääpurjetamise Liit

Haapsalu lahel alanud juunioride jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel osaleb kahes klassi kokku 31 sportlast Eestist, Poolast, Rootsist ja Leedust.

DN-klassis juhib võistlust rootslane Oskar Svensson, kes on viiest sõidust saanud kolm esimest, teise ja neljanda koha. Teisel positsioonil on tiitlikaitsja Rasmus Maalinn Pärnu jahtklubist ja kolmandana lõpetas avapäeva liidri rahvuskaaslane Gustav Linden.

Esikolmikule järgnevad poolakad Cezary Sternicki, Jakub Kaminski ja Laura Banach. Karel Ratnik on seitsmes, Andrias Sepp 15. ja Angus Aarna Ant 17.

Neidude konkurentsis asub Lisbeth Taggu poolatari järel teisel kohal ja kolmas on Liise Väliste.

Alla 16aastaste Ice Optimisti klassis on liider Pärnu jahtklubi purjespordikooli treenerite kasvandik Aron Poolma, talle hingavad kuklasse Anni Kubjas Saaremaalt ja klubikaaslane Leene Väliste. Emma Mia Kaar on neljandal ja Laura Marii Taggu viiendal kohal.

“Lumevaba jää on hästi sõidetav, kuid vaiksevõitu ja keerutav tuul muutis võistlemise kohati loteriiks,” rääkis viiekordne juunioride maailmameister Maalinn. “Juhul kui normaalselt puhuma hakkab, on veel võimalusi regatt võita.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles