Pärnu jääpurjetajad võitsid juunioride MMil igat karva medaleid

Joel Kukk
Copy
Viiel viimasel aastal omaealiste MM-kulla võitnud Rasmus Maalinn pidi seekord hõbemedaliga leppima.
Viiel viimasel aastal omaealiste MM-kulla võitnud Rasmus Maalinn pidi seekord hõbemedaliga leppima. Foto: Rasmus Maalinn C-20 Facebook

Pärnu jahtklubi jääpurjetajad võitsid Haapsalus juunioride maailmameistrivõistlustel kulda, hõbedat ja pronksi.

DN-klassis võitis seitsme sõidu kokkuvõttes esikoha rootslane Oskar Svensson, teiseks tuli tiitlikaitsja Rasmus Maalinn Pärnu jahtklubist ja kolmanda koha saavutas võitja kaasmaalane Gustav Linden. Esikolmikule järgnesid poolakad Cezary Sternicki ja Jakub Kaminski ning pealinna noormees Melvin Aasav. Karel Ratnik lõpetas regati 13. kohal, Andrias Sepp oli 15. ja Angus Aarna Ant 17. Õrnema soo konkurentsis pälvis kulla poolatar Laura Banach. Vähemkirkad medalid läksid Pärnu neidudele: hõbeda teenis Lisbeth Taggu ja pronksi vääriliselt seilas Liise Väliste.

“Kõik ilus saab ükskord otsa,” kommenteeris viiekordne juunioride maailmamerister Maalinn äsja lõppenud tiitlivõistlust. “Võitsin kaks viimast sõitu, aga kuna rootslane oli mõlemas sõidus teine, kaotasin tiitli ühe kohapunktiga. Andsin endast parima, aga mõnikord sellest lihtsalt ei piisa. See aasta siis niimoodi, esimene medal juunioride MMilt, mis ei ole kuldne."

Kuni 16aastaste Ice Optimisti klassis kihutas kullale Pärnu jahtklubi purjespordikooli treenerite kasvandik Aron Poolma, hõbedale tuli Anni Kubjas Saaremaalt ja pronksmedal riputati võitja klubikaaslase Leene Väliste kaela. Emma Mia Kaar sai viienda ja Laura Marii Taggu kuuenda koha.

Täna jahivad noored jääpurjetajad Haapsalu Eeslahel Euroopa meistrivõistluste medaleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles