Korvpallurid, mälumängurid, krossisõitjad, maadlejad ja suusatajad päästsid Pärnumaa häbist

Märt Pilme
, reporter
Copy
Korvpallurid pidid talimängude võidukarika teenimiseks läbima kaks pikka turniiri.
Korvpallurid pidid talimängude võidukarika teenimiseks läbima kaks pikka turniiri. Foto: Erakogu

Eestimaa spordi­liidu Jõud korraldatud 14. talimängudel osales tänavu Ida-Virumaal üle 2200 spordisõbra. Ehkki pärnumaalased olid iga nelja aasta tagant toimuval legendaarsel mõõduvõtul mitmel alal esirinnas, jäid meie maakonna ja linna lõppkohad üldtabelis nigela osavõtu tõttu viimaste sekka.

Spordikants Pärnumaa, mis alati on paistnud silma arvuka osalejaskonna ja kõrge kohaga üldtabelis, jäi tänavu suurte maakondade (üle 40 000 elaniku) hulgas kuuendaks ehk viimaseks.

Punkte sai teenida 22 spordialal, millest lõpptabelisse arvestati murdmaasuusatamine ja üheksa parema ala kohapunktid. Siinsed osalesid kaheksas: suusatamises, Kreeka-Rooma ja vabamaadluses, motokrossis, mälumängus, meeste korvpallis, lauatennises ja kabes. Ülejäänud “suured” ehk Lääne- ja Ida-Virumaa, Harju-, Tartu- ja Viljandimaa said kõik vähemalt 13 ala kokku.

Nõnda, et Pärnumaa vajalikul hulgal alade esindajaid kokku ei saa, juhtus sel sajandil – rohkem tulemusi koduleht ei näita – esimest korda.

Prioriteedid on muutunud

Pärnumaa spordiliidu tegevjuht Kaisa Kirikal avaldas kahetsust, et Eestimaa mängud pole pärnumaalaste seas enam populaarsed. Nemad ikka utsitavad minema, maksavad kinni majutuse ja toitlustuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles