Mikk Pärnits ⟩ Julgeolek algab nõrgemate toetamisest meie endi keskel

Mikk Pärnits
, kirjanik, tõlkija, kultuurikriitik
Copy
Mikk Pärnits.
Mikk Pärnits. Foto: Mailiis Ollino

Venemaa Föderatsiooni infosõda on kandnud vilja Eestiski: tuhanded eestlased on vaktsiinivastase propaganda najal viidud seisundisse, kus umbusaldatakse ­demokraatlikke institutsioone ja luuakse atmosfäär, õigustamaks Eesti Vabariigi valitsuskorra kukutamise vajadust.

Jah, vaktsiinivastane propaganda on tõenäoliselt Kremli rahastatud ja korraldatud psühholoogiline operatsioon, mille mõte on olnud pehmendada vastupanu Venemaa Föderatsiooni pealetungiks vaba maailma ­vastu. Selle retoorika järgi me nagu polekski vabad ja Pika Hermanni tornis võiks lehvida mõni muugi lipp kui ­sinimustvalge. (Vt ka “Milline lipp ­sobib Pika Hermanni tippu?”, 18.02 Postimehes, toim)

Veebruari keskpaigas Eesti lipu ja riikluse teemal sõna võtnud Varro Vooglaid ja maskivastast propagandat korraldanud William Kovalid, Hando Tõnumaad ja Elvised näivad mulle kasulike idiootidena. Nemad ja nendega koos lärmajad on Kremlist korralikult ümber programmeeritud. ​Peame ärkama üles illusioonist, nagu oleks vaktsiinivastaste vandenõu juhuslik murelike kodanike algatatud vabadusliikumine. Maskivastasus, vähemuste ähvardamine – see kõik on kremlimeelsete retoorika, loomaks õigustust kehtestada sõjalise jõuga diktatuur meie kõigi üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles