Jääpurjetajate medalisadu jätkus EM-regatil

Copy
Pärnu jahtklubi purjespordikooli treenerite kasvandik 12aastane Aron Poolma (nr 3) krooniti omaealiste maailma- ja Euroopa meistriks.
Pärnu jahtklubi purjespordikooli treenerite kasvandik 12aastane Aron Poolma (nr 3) krooniti omaealiste maailma- ja Euroopa meistriks. Foto: Valeri Larionov

Haapsalu Eeslahel selgusid kõval veel purjetavate juunioride Euroopa meistrid.

Alla 16aastaste Ice Optimisti klassis tegid puhta töö Pärnu jahtklubi noored: taas kihutas kulla vääriliselt Aron Poolma, kes  päev varem olid võitnud maailmameistri tiitli, hõbemedal riputati Leene Väliste kaela ja pronksi pälvis Emma Mia Kaar. Saaremaa piiga Trinette Välisson oli neljas, Anni Kubjas viies, Miia Kubjas kuues, Laura Marii Taggu seitsmes ja Artur Ader kaheksas.

DN-klassis krooniti Vana Maailma tšempioniks vastne maailmameister Oskar Svensson Rootsist, hõbedale tuli võitja kaasmaalane Gustav Linden ja pronksi teenis pärnakas Rasmus Maalinn. Esikolmikule järgnesid hiidlane Jorgen Kuivonen, poolakas Mateusz Gigielewicz ja Tallinna noormees Melvin Aasav. Saaremaa merispordi seltsi lipu all seilanud noormeestest oli Daniel Rüütel üheksas, Georg Paomees 11. ja Karl Ader 12. Maalinna klubikaaslased Karel Ratnik, Andrias Sepp ja

Angus Aarna Ant said vastavalt 13., 14. ja 17. koha.

Neidude arvestuses oli parim poolatar Laura Banach. Pjedestaali madalamad astmed kuulusid pärnulannadele: hõbemedali võitis Lisbeth Taggu ja pronksi Liise Väliste.

“Alles teist talve purjetava 12aastase Aroni trumbid on hea tuuletunnetus ja rajanägemine,” rääkis Pärnu jahtklubi purjespordikooli peatreener Elise Umb. „Rõõmu teeb, et Leene, Emma Mia ja Laura Marii on võimelised sõite võitma. Seekord sobisid kohati väga vaiksed tuuled kergekaalulistele sportlastele paremini ja Aron oskas oma eelise suurepäraselt ära kasutada.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles