60aastane ­triatleet kompab võimete piire

Märt Pilme
, reporter
Copy
Eelmisel nädalal Dubais teenis Märt Lääts hõbemedali.
Eelmisel nädalal Dubais teenis Märt Lääts hõbemedali. Foto: Erakogu

Häädemeeste valla aasta meessportlane Märt Lääts kuulub endaealiste hulgas maailma teravaimasse tippu.

“Alles nüüd, pensionieelikuna, viin oma unistusi täide,” tõdes seitsmendat elukümmet käiv härra, kes hakkas tõsiselt sportima ja sukeldus triatlonimaailma alles 2016. aastal.

Kannapööre

Pärnus sündinud, ent suurema osa elust Sindis pesitsenud 182sentimeetrine raudmees nakatus lapsepõlves spordipisikuga tänu Arno Tänavale. Toonase Sindi keskkooli kehalise kasvatuse õpetaja käe all hakkasid huvi pakkuma kergejõustik ja kümnevõistlus. Egas muud väikses kohas võtta polnudki ja suvepealinna vahet pendeldada oli tülikas.

Nii jäigi sintlasele mitmevõistlus, kus tugeva kondiga noormehel tulid välja eelkõige heite- ja tõukealad. Jõe ääres elades hakkas külge ujuminegi.

“Veest välja tulin ainult relva ähvardusel! Endal huuled sinised ja värisesin,” meenutas Lääts. “Eks paljusid alasid sai proovitud, ise õpitud.”

Pärnumaalane oli hilise arenguga ja sport hakkas välja tulema alles põhikooli lõpus. Siis tekkis aga bändielu ja muud huvid ning spordiga seotud unistused jäid soiku.

Triatlon jäi Läätsele silma 1980ndate lõpus ja kohe tekkis ohhoo-moment: ujumisoskus on ju olemas, rattasõit tundub lihtne ja jooksmaski on käidud. Miks mitte proovida? Mõttest teostuseni kulus pea 30 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles