Kriisivaru hankimine on paras matemaatika. Millest elada, kui poodi enam ei pääse?

Sirle Matt
, reporter
Copy
Olga Männik juhatab, et kriisivarusse võiks koguda tooteid, mis säilivad vähemalt pool aastat.
Olga Männik juhatab, et kriisivarusse võiks koguda tooteid, mis säilivad vähemalt pool aastat. Foto: Urmas Luik

Ärevate kriisiolukordade tarvis on Naiskodukaitse loonud äpi “Ole valmis!”, kust leiab juhised, kuidas käituda, kuidas hakkama saada. Üks soovitus, mis puudutab meid nüüd ja kohe, on juhatus, millised varud võiksid inimesel kodus olla. Juhuks kui vett või elektrit pole ning poodigi pole võimalik minna. Või on tarvis kiiruga kodust lahkuda.

Siinkirjutaja proovis oma neljaliikmelise pere ja ühe kodulooma jaoks kokku panna seitsme päeva toidutagavara, aga tuleb välja, et see polegi niisama lihtne. Ühe poeskäiguga kõiki asju kätte ei saagi. Kui ilma ettevalmistuseta poodi minna ja hakata alles siis mõtlema, mida varusse osta, on pea ühtäkki täiesti tühi. Sel põhjusel tuli kriisivaru kokkupanemisel abiks naiskodukaitsja Olga Männik.

Männik seletab, et seitsme päeva toiduvaru luues tuleb kõigepealt lähtuda inimese päevasest kalorivajadusest. Naise puhul on see umbes 2000 kalorit päevas, mehe toiduvajadus on 2500 kalori ulatuses ja väikesel lapsel 1000 kalorit. Teismeliste puhul võiks arvestada 2000 kaloriga.

Võib näiteks süüa suppi ja magustoiduks halvaad. Halvaa on väga kaloririkas. Olga Männik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles