100aastaseks saanud Henno Sepp võttis juubelipäeval vastu 182 õnnitluskõnet

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Henno Sepp lõi esmaspäeviti Metsa tänaval kogunevas klubis klaase kokku sõpradest bridžimängijatega. See on mäng, mis hoiab vaimu virge.
Henno Sepp lõi esmaspäeviti Metsa tänaval kogunevas klubis klaase kokku sõpradest bridžimängijatega. See on mäng, mis hoiab vaimu virge. Foto: Urmas Luik

Sel nädalal oma 100. sünnipäeva tähistanud Henno Sepp on hämmastavalt tegus. Esmaspäeviti mängib ta Pärnus Metsa tänaval sõpradega nutikust ja pingsat ajutööd nõudvat bridži. Kolmapäeval üllatas teda postkastis õnnitluskiri Eesti Vabariigi presidendilt. Sünnipäevahommikul neljapäeval helistas tema ­ukse taga kella Pärnu linnapea ja juubilar võttis päeva jooksul telefonitsi vastu 182 õnnitluskõnet headelt tuttavatelt.

Reedel ehk eile sõidutati Sepp Koidula muuseumi, kus Pärnu muuseum tänas teda meenega, kuna selgus, et ta on olnud üks viljakamaid muuseumikogusse annetajaid. Ning pärast seda oli tal kindel plaan Reet Linnaga rumbat tantsida. Kas see ka õnnestus, näeb “Prillitoosi” saates televisioonis.

Henno Sepa korter asub neljandal korrusel ja treppidest käib ta üles-alla iga päev, nii et pole vaja imestada: võhma tal üheks rumbatiiruks piisab. Kindlasti mängib siin rolli seegi, et eakas vanahärra mängib agaralt suu­pilli, mis pidada kopsumahule ja üldse tervisele väga hästi mõjuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles