Avo Keel lahkub Pärnu võrkpalliklubi peatreeneri toolilt

Copy
Avo Keel juhendas Pärnu meeskonda kaheksa hooaega. Äsja võideti Balti liigas pronks.
Avo Keel juhendas Pärnu meeskonda kaheksa hooaega. Äsja võideti Balti liigas pronks. Foto: Margus Ansu

Kunagine Eesti ja Läti rahvuskoondise peatreener, praegu Pärnu võrkpalliklubi juhendav Avo Keel hakkab tuleval hooajal treenima Soome meistriliigasse kuuluvat ja Rovaniemis paiknevat WoVo naiskonda, nii kirjutab võrkpalliliit.

Keel on 1990ndatel mängijana esindanud samuti Rovaniemis asuvat Napapiirin Palloketute meeskonda ja läheb seega endale tuttavasse kohta.

Rovaniemi spordiakadeemia, kus koolitatakse eri spordialade treenereid, võttis seni naiste kõrgliigas tagumisse otsa kuulunud naiskonna oma tiiva alla ja otsis nüüd sobivat treenerit.

Ülikogenud ja eri auhindadega pärjatud Keel on juhendanud mitut klubi Eestis ja Soomes ning kaht rahvuskoondist, aga naisi seni mitte.

“Läbirääkimised kulgesid väga kiiresti, sain pakkumise, natuke mõtlesin. Eelmine nädal oli kiire ühepäevane visiit Rovaniemisse. Kohtusin sealse spordiakadeemia juhiga ja klubi juhtkonnaga ning rääkisime ka tingimustest ja kuna need on suurepärased, siis vastasin jaatavalt,” kirjeldas Keel lühikest protsessi.

“See õppeasutus kuulub meie mõistes haridusministeeriumi alla ja sinna panustatakse kõvasti. Kogu stuff ja muud tingimused, mida pakuti, on väga muljetavaldavad: füsiod, massöörid, psühholoogilise ettevalmistuse treener, toitumisspetsialist, arstikeskuseni välja, mis on selle akadeemia kasutuses. Kõik on nii, nagu olema peab, väga vähestel tiimidel on sellised taustajõud,” avaldas Keel.

Kuidas Keeleni jõuti? “Eks nad kaardistanud ja üks valikutest olin siis mina. Minuga võttis ühendust Pasi Rautio (kunagine Pärnu meeskonna peatreener ja Eesti koondistki juhendanud soomlane. M. P.) ja nii ta läks,” ütles Keel.

Kuigi naisi pole Keel varem treeninud, ei tekita uus töö temas hirmu. “Ma ei karda seda, olen eluaeg, kaheksandast eluaastast selle ala sees olnud ja peaaegu kõike näinud. Usun, et küll ma selle naiste mängu eripäradega ka hakkama saan. Kui kohapeal ära käisin, tõmbus vedru nii-öelda pingule – sain aru, et see on töö, mis kõditab närvi ja mida võiks teha,” kinnitas juhendaja.

Keel lisas, et käesolevat hooaega Pärnu meeskonnaga see otsus ei mõjuta. “Tahan kindlasti, et Eestis ka veel midagi näppude vahele jääks, ja pingutame selle nimel,” teatas ta.

Pärnu pallib homme kodusaalis TalTechiga. Pealinlased juhivad Eesti meistrivõistluste kolme võiduni mängitavat poolfinaalseeriat 1:0. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles