Huvikoolide noored teevad kontserdi Ukraina heaks

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Huvikoolide heategevuskontserdil astub üles ka Pärnu kunstide kooli rahvamuusikaansambel Cantelo.
Huvikoolide heategevuskontserdil astub üles ka Pärnu kunstide kooli rahvamuusikaansambel Cantelo. Foto: promo

Üle 150 õpilase kahest huvikoolist – Pärnu kunstide kooli ja Pärnu muusikakooli solistid, ansamblid, koorid, orkestrid ja tantsijad – näitavad oma juhendajate käe all õpitut ning astuvad sel pühapäeval Pärnu kontserdimaja laval üles heategevuskontserdiga. Tulude ja Punase Risti annetuskastidesse kogutuga toetatakse Ukraina sõjas kannatanuid.

“Pärnus on kaks kultuuri valdkonna huvikooli, kust sirguvad professionaalsed interpreedid, muusikud, tantsijad, üldse inimesed, kellel on hinges meie ja ka muu maailma kultuur. Koos kunstiliste pädevuste arendamisega kasvavad meie huvikoolides noored, kes on tulevikus meie ühiskonna alustalad. Tõeliste vaba riigi kodani­kena, väärtustades võimalust ennast alati vabalt väljendada,” ­lausus Pärnu muusikakooli direktor Mall Türk.

Neid mõtteid silmas pidades panustavad õpilased ja õpetajad täpselt sellisel viisil, nagu nemad kõige paremal moel oskavad.

“On hetki ja olukordi, kus ei saa vaikides nurgas seista ega ­oodata, et keegi teine meie eest kõneleks,” lisas Pärnu kunstide kooli direktor Kristel Kallau. “Praegu saame toetust ukrainlastele väljendada oma loomingu ja esinemisega, tehes seda südamest ja lootuses, et see pakub nii moraalset kui materiaalset tuge neile, kes on sõja­keerises, põgenenud või lausa meie linna juba kohale jõudnud.”

​Heategevuskontserdile oodatakse nii kohalikke kui külalisi, ­Pärnusse jõudnud sõjapõgenikud on kuulama oodatud tasuta ja nii mõnigi on selleks juba soovi avaldanud.

Pärnu muusikakooli kooride ja lauluõpetaja ning õppealajuhataja Elo Kesküla lausus, et spetsiaalselt selleks kontserdiks on noored selgeks õppinud mitu Ukrainaga seotud lugu. Esitusele tulevad muu hulgas “Kiievi valss”, Ukraina hümn ja ukraina rahvaviis. Heategevuskontsert Ukrainale algab kell 14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles