Pärnu judokad olid Eesti meistrivõistlustel heas hoos

PP
Copy
Eesti meistrivõistlustel judos medali teeninud noorsportlased.
Eesti meistrivõistlustel judos medali teeninud noorsportlased. Foto: Erakogu

Eile toimusid Tallinnas Sõle spordikeskuses Eesti meistrivõistlused judos U16 ja U21 vanuseklassile ning kolmel tatamil asus meistritiitlit püüdma 232 noorsportlast 23 judoklubist.

Meistritiitlit asus kaitsma neidude valitsev Eesti meister U16 vanuseklassis Marianne Tornijainen (kehakaalus kuni 57 kilogrammi, Pärnu judoklubi Samurai). Veerandfinaalis probleeme ei tekkinud ja võit tuli ilusa heitega. Poolfinaalis jäi Tornijainen kerge ehmatusena kaotusseisu, kuid tal õnnestus matš enda kasuks pöörata kinnihoidmistehnikaga.

Finaalis selgus võitja alles lisaajal ja efektse heitega kaitses tiitlit Tornijainen, kes nüüdsest on kahekordne Eesti meister.

Pronksmedali teenis neidudest hea maadlusega Aliise Kink (–63 kg, Samurai).

Kahe medaliga teenisid Samurai neiud klubide arvestuses kolmanda koha karika.

Noormeestest astus tatamile raskekaalus maadelnud Jan Gerrit Petrov (+81 kg, Samurai). Veerandfinaalis ei andnud pärnakas vastasele armu ja pääses kindlalt poolfinaali. Seal suutis vastane Petrovi üllatada ja tal tuli kaotusekibedust tunda. Pronksmedali otsustavas matšis ei jätnud Petrov midagi juhuse hooleks ja kindlustas kindla võiduga juba oma kolmanda pronksmedali Eesti meistrivõistlustelt.

U21 vanuseklassis oli noormeestest kõige paremas hoos Tair Tiitus (–66 kg, Samurai). Veerandfinaalivõit tuli vastase eksimuse tõttu reeglite vastu ja poolfinaali võitis Tiitus kinnihoidmise tehnikaga. Finaalis ta seekord kaotas, tasuks hõbemedal.

Neidudest said samas vanuseklassis medali kaela Merily Kopelmaa (hõbe, –52 kg, Audru Aitado) ja Marianne Tornijainen (pronks, –57 kg, Samurai).

Pärnumaa noorsportlased treenivad Kristjan Hendriksoni (Aitado) ja Asko Looga (Samurai) juhendamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles