Video ⟩ Vaprus andis Kaljule lahingu, ent jäi tühjade pihkudega

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu Vaprus pidi Nõmme Kalju vastu kaitsetööle keskenduma. Arhiivifoto.
Pärnu Vaprus pidi Nõmme Kalju vastu kaitsetööle keskenduma. Arhiivifoto. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu Postimees

Pärnu Vapruse vutimeeskond ei suutnud meistriliiga kolmandas voorus Nõmme Kalju vastu sellist üllatust pakkuda kui mullu omavahelises esimeses mõõduvõtmises, ent põhjust küüsi närida oli mõlema tiimi poolehoidjatel.

Nagu eeldada võis, pani medalitest mõtlev Kalju koduväljakul pärnakad surve alla, ent puurivaht Hendrik Vainu muljetavaldav tõrjetöö hoidis suvepealinlaste väravasuu lukus. Korralikult tegutses Pärnu meeskonna eksperimentaalne keskkaitsepaargi, mille seekord moodustasid 19aastane Kairo Kiltmaa ja tavaliselt ründavas võtmes tegutsev Kristjan Kask. Tavaliselt on Vaprusel keskkaitses kapten Magnus Villota ja serblane Luka Luković, ent mõlemad jäid vigastuse tõttu seekord kõrvale ja peatreener Dmitrijs Kalašnikovsil oli peamurdmist, kellega kaitseliini mehitada.

Vaheajapausile Pärnu meeskonnal siiski puhaste paberitega minna ei õnnestunud, sest mõni sekund enne päästvat vilet jätsid suvepealinlased Pavel Marinile oma väravaesisel liiga palju tegutsemisruumi ning ründaja lükkas Andre Fortune’i ja Kaspar Pauri eeltöö tühja võrku.

Teise poolaja keskel oli Vaprusel hea võimalus viigistada, kui Aamir Abdallah Yunis tegi ilusa läbimurde, ent nurk jäi liiga väikeseks ja pealelöök tabas posti.

Mängu saatuse otsustas viis minutit enne poolteist tunni täistiksumist Trevor Elhi, kes vormistas lõpptulemuseks 2:0.

Vaprus pole kolme mänguga punkte veel teeninud ja on turniiritabelis kaheksandal real. Pärnakate järgmine mäng on pühapäeval koduväljakul Tallinna Kaleviga, kel samuti tabelis “baranka”.

Pärnu jalgpalliklubi meeskond võõrustas esiliiga kolmandas voorus Nõmme Unitedit ja pidi leppima napi kaotusega.

Mängu ainsa värava lõi teise poolaja keskel penaltist Egert Õunapuu.

PJK tiim on teeninud kolme mänguga ühe punkti ja on sellega üheksandal kohal. PJK järgmine mäng on laupäeval võõrsil Ida-Virumaa Alliance’iga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles