Emakeelepäev tuli Koidula kooli iluehmatusega

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
“Ma üldse ei imesta, kui mõnest teist tuleks kirjanik,” lausus Andra Teede Pärnu Koidula gümnaasiumi noortele.
“Ma üldse ei imesta, kui mõnest teist tuleks kirjanik,” lausus Andra Teede Pärnu Koidula gümnaasiumi noortele. Foto: Urmas Luik

Pärnu Koidula gümnaasiumi kooliaulas algas noorte emakeelepäeva kohtumine elusa ja ehtsa kirjanikuga Betti Alveri luuleridu “Miks, algav päev, on argipäev sul nimeks? Ma kuulutan su sekundid kõik imeks täis iluehmatust ka täna hommikul ...” abiks võttes ning kooli kirjandusõpetaja Ebe Saarna kirjeldusega hommikusest jalutuskäigust tööle. Kuidas mööda Metsa tänavat tulles päike paistis, puud olid härmas ja puudelt pudenes alla lumekristalle, mis helisesid ... See võbelevas õrnas tuules tekkiv heli oli iluehmatus, mis jääb talle kauni emakeelepäevakingitu­sena eluks ajaks meelde.

Betti Alveri luuletuste peast lugemisega jätkas kirjanduskohtumisel Andra Teede, kes enda jutu järgi ­ahmis Alveri loomingut endasse just sel ajal, kui ta ise oli samasugune gümnaasiuminoor. See oligi aeg, mil ta jõudis selgusele, et kirjandus on just see, mis teda paelub ja millega soovib end eluks ajaks siduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles