Põgenike vastuvõtukeskus tuleb Iklasse, kuid Pärnu keskuse saatus on veel lahtine

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Pärnus võetakse praegu Ukraina sõjapõgenikke vastu endises politseimajas aadressil Pikk 18.
Pärnus võetakse praegu Ukraina sõjapõgenikke vastu endises politseimajas aadressil Pikk 18. Foto: Urmas Luik

Kuigi politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtimisel rajatakse Ikla ja Valga piiripunkti Ukraina sõjapõgenike vastuvõtukeskus, pole veel teada, mis saab Eesti eri kohtadesse – sealhulgas Pärnusse Pikk 18 – loodud vastuvõtukeskustest.

Vastuvõtukeskused rajatakse piirile eesmärgiga põgenikke asutuste vahet mitte jooksutada ja osutada neile võimalikult palju teenuseid juba siis, kui nad riiki sisenevad.

Varasemas leheloos selgitas Lääne prefekt Kaido Kõplas, et oluline on suunata sõja eest pagev inimene omavalitsusse, kus teda ollakse valmis kohe vastu võtma. Siiani on bussid põgenikega suundunud piiri ületamise järel otse Tallinna või Tartusse, kus nende vastuvõtjatel on tekkinud ülekoormus.

Plaani järgi pakub sotsiaalkindlustusamet Ukrainast sõjapiirkonnast tulevatele inimestele Iklas suuresti edasi teenuseid, mida amet neile praegu Pärnus Pikk 18 ehk endises politseimajas osutab. Sellegipoolest pole sotsiaalkindlustusameti kommunikatsiooninõuniku Kristin Rammuse sõnutsi veel otsustatud, mis saab vastuvõtukeskustest Pärnus, Tallinnas, Tartus ja Rakveres.

Need otsused langetatakse pärast seda, kui piiril on keskused tööle saadud. Siis on näha, milline on vajadus seniste keskuste järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles