Investor Toomas Kivimägi kõige nadim tehing

Sirle Matt
, reporter
Copy
Pärnu Postimehe 2001. aasta esimeses lehenumbris andis toonane maavanem Toomas Kivimägi selgitusi, miks ta ehitab maja linnale kuuluvale maale. Peamise põhjusena nimetas Kivimägi rahapuudust.
Pärnu Postimehe 2001. aasta esimeses lehenumbris andis toonane maavanem Toomas Kivimägi selgitusi, miks ta ehitab maja linnale kuuluvale maale. Peamise põhjusena nimetas Kivimägi rahapuudust. Foto: Urmas Luik

Endine Pärnu maa­vanem, kes ehitas paarkümmend aastat tagasi oma maja linnale kuuluvale krundile, saab kodualuse maa omanikuks eeldatavasti selle kuu jooksul. Volikogu andis nõusoleku maa võõrandamiseks ning linnal on kavas müügi- ja asjaõigus­leping temaga sõlmida märtsis. Mis­järel tuleb Kivimägil hiljemalt viie panga­päeva jooksul tasuda linnale maa ostuhind 134 000 eurot ja maa hindamiseks tehtud eksperthinnan­gute tasu 1500 eurot.

Kel meelest läinud, millest jutt, siis maavanema ametis oli Kivimägil suur soov asuda elama oma majja, aga ­raha nappis. Tavaline inimene korrigeeriks soovi võimalustele vastavaks, kuid ­Kivimägi leidis parema lahenduse.

Ta rääkis ära hulga otsustajaid, et varem Kalevi tenniseklubi kasutuses olnud maast eraldataks 663 ruutmeetri suurune krunt elamumaaks ja Pärnu linn paneks selle hoonestus­õiguse sead­mise avalikule enampakkumisele.

18. detsembril 2000 toimunud suulisel enampakkumisel oli Kivimägi ainuke huviline. Nõndaviisi saigi ta ­õiguse panna oma maja püsti linnale kuuluvale 663 ruutmeeri suurusele Tulbi tänava krundile Pärnu ranna ­rajoonis.

Ent mida Kivimägi tehinguga ­võitis? Sellise nükke eelis, nagu juba mainitud, oli see, et Kivimägi ei pidanud maa ostmiseks raha välja käima ja ­raha tal nappis. Kui palju maa ­toona maksis, pole täpselt teada, sest enne Kivimägiga tehingu sõlmimist maad ei hinnatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles