Vabakool väärtustab etendusega suhtumist looduskeskkonda

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabakooli koolipere.
Vabakooli koolipere. Foto: Erakogu

Pühapäeval, 4. märtsil esietendub Endla teatri suures saalis Pärnu vabakooli muusikaline etendus ”Elu tuli – Elutuli”.

Looduspiltidega rikastatud lugu algab seiklushimuliste noorte plaaniga lennata Islandile puhkusereisile, et sealset looduslikku ilu imetleda. Teekond sisaldab kohtumisi kõike muud kui ootuspäraste tegelastega ja iga nurga taga on ootamas uus õppetund, kuidas ümbruskonda austusega suhtuda, ütles Pärnu vabakooli muusikali projektijuht Reimo Niilisk.

Noorte tormakas teekond elu tuleni on rikastatud muusika- ja tantsuderohkete vahepaladega. See on õpetlik lugu keskkonda eiravatele elunautlejatele, mis toob teadmise, et loodus ja meie – me oleme üks.

Igal aastal valib vabakool aastateema, millest saab ka muusikali kandev idee, mille kaudu nii muusikalis osalejad kui vaatajad kogevad elu eri tahke ning tunnetavad seeläbi maailma paremini. Sel aastal on teemaks „Loodus ja meie – me oleme üks“.

Muusikali ettevalmistus ja etendamine on vabakoolis juba kümme aastat olnud õppe osa ning selle väljatöötamine aitab praktiliselt ja loovalt integreerida õppeaineid ja –valdkondi.

Muusikali stsenaarium, lava- ning muusikaline kujundus on valminud vabakooli kasvandike ja õpetajate koostöös ning lavateosest võtab osa kogu koolipere.

Nooruslik lavateos kestab umbes tund aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles