Pärnu kavatseb piirata öist alkoholimüüki

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnavalitsus plaanib suvepealinnas öist alkoholimüüki piirata. 
Pärnu linnavalitsus plaanib suvepealinnas öist alkoholimüüki piirata. Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane

Pärnu linnavalitsus kavatseb teha volikogule ettepaneku keelata alkoholimüük Pärnus ja tema osavaldades reedeti ja laupäeviti 4–10 ning teistel nädalapäevadel 2–10.

“Oleme seda kaua arutanud ja leidnud, et pakutavad kellaajad on mõistlik kompromiss ettevõtjate ja elanike huvide vahel. Kaalume kõiki nüansse ja oleme valmis nendega arvestama,” vahendas linnavalitsus pressiteate vahendusel abilinnapea Irina Talviste sõnu.

Linnavalitsus arutas eile alkoholimüügi piiramisega seonduvat ettevõtjate ja korrakaitsjatega.

Pärnu politseijaoskonna juhi Üllar Küti jutu järgi suureneb õigusrikkumiste arv vastu hommikut. “Mida kauem on aega alkoholi tarvitada, seda hullem on olukord hommikul,” lausus Kütt.

Küti sõnutsi vähenesid politsei alkoholiga seotud väljakutsed koroonapiirangute ajal nii Tallinna kesklinnas kui Pärnus ligemale kolmandiku võrra. Varastel hommikutundidel on suurem tõenäosus kohtuda kas alkoholi- või narkojoobes autojuhtidega, kõige enam on neid hommikul kella viie-kuue vahel ja tööpäeva lõppedes.

Linnavalitsus korraldab ümber korrakaitseametnike töö, kes seni pöörasid põhitähelepanu bussipiletite kontrollimisele ja parkimise korraldamisele. Tulevikus tahetakse rohkem teha koostööd politseiga, et linnaruum oleks puhas ja turvaline.

Piirangutest kuulnud ettevõtjad suhtusid kavatsusse erinevalt. Majutuskohtade huvi on, et kliendid saaksid öösel rahulikult magada, pikalt avatud meelelahutuskohtadele mõte ei meeldinud. Kui kella neljase piiranguga oldi veel enam-vähem päri, siis kell kaks alkoholimüügi lõpetamist peeti liiga varajaseks, eriti suvekuudel.

“Kell kaks ja neli oli suurte kompromisside tulemus, laual olid karmimadki kellaajad,” kirjeldas Talviste poliitikute seas toimunud arutelu.

Ettevõtjad soovisid, et kell neli algavat piirangut rakendataks ka päev enne riigipühi, sest paljud riigipühad on nädala keskel. Talviste pidas seda ettepanekut mõistlikuks.

Ettevõtjad tundsid muret, et Pärnu tähtsus turismisihtkohana pärast alkoholimüügi piirangute kehtestamist väheneb. Linnavalitsuse esindajad polnud päri, et Pärnusse ainult öise pidutsemise pärast tullakse.

Esialgse plaani kohaselt arutatakse alkoholimüügi piiranguid volikogu aprillikuu istungil. Millal need kehtima hakkavad, on veel lahtine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles