Järelvaadatav Pärnu linnavolikogu vaeb, kas lõpetada Pärnu ja Sotši sõprus? Kas mõista sõda Ukrainas hukka? Kas anda lastega peredele kodu rajamiseks maad?

Pärnu Postimees
Copy
Viimati kogunes Pärnu linnavolikogu erakorralisele istungile 5. märtsil.
Viimati kogunes Pärnu linnavolikogu erakorralisele istungile 5. märtsil. Foto: Urmas Luik

Täna kell 13 algava Pärnu linnavolikogu istungi päevakorrale on mõju avaldanud verevalamine Ukrainas, kuid palju päevakohast, mille üle vaielda ja hääletada, on siin kohapealgi.

Rahvaesindajad hääletavad muu hulgas selle üle, kas anda Pärnu linnavalitsusele ülesanne öelda üles Pärnu ja Sotši sõpruse ja koostöö leping.

Niisamuti hääletavad nad, kas mõista hukka Venemaa kuriteod Ukrainas.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni volikogule esitatud eelnõu eesmärk on anda Pärnu linnavalitsusele ülesanne rajada Pärnu linna maale kommunikatsioonidega elupiirkond lastega peredele oma kodu ehitamiseks. Eelnõu järgi tuleks vähemalt 30 perele võimaldada vähemalt 1000ruutmeetrine krunt. Esimesed pered peaksid saama maa oma kasutusse hiljemalt 2. mail 2023.

EKRE fraktsioon tahab anda Pärnu linnavalitsusele teisegi ülesande: töötada välja kord, mille alusel saab linnakodanik hoonestusõiguse Pärnu linna maale kodu rajamiseks ja selle maa kohe või hilisemaks võõrandamiseks.

Otsustatakse, kes saavad Pärnu linna tänavused teenetemärgid.

Rahvasaadikud hääletavad sellegi üle, kas lubada Pärnu linnal maksta Suur-Jõe tänava Lao ja Papiniidu tänava vahelise lõigu, selle rajatiste, haljastuse ja välisvalgustuse väljaehitamise eest varem kokku lepitud 170 000 euro (käibemaksuta) asemel 185 000 eurot.

Nimelt on Pärnu linn ja Lidl Eesti OÜ sõlminud lepingu, mille järgi on mainitud tööde eeldatav hind 560 000 eurot ja omavalitsus maksab sellest kolmandiku, aga mitte üle 170 000 euro (käibemaksuta). Tööd läksid aga maksma 822 340 eurot (käibemaksuta). Lidl Eesti OÜ palus linnal maksta kokkulepitust 60 000 eurot enam. Linn nõustus juurde maksma 15 000 eurot.

Isamaa fraktsioon on esitanud linnavolikogule eelnõu, mille järgi võiks Pärnu linn maksta Ukrainale toetuseks summa, mis on Pärnu linna selle aasta eelarves ette nähtud hüvitise maksmiseks saadikutele volikogu töös osalemise eest.

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius on esitanud volikogule linnavalitsuse arvamuse, mille järgi saab iga volinik oma hüvitise ise Ukraina toetuseks annetada. “Volikogu liikme tasust loobumise avalduse saab saata Pärnu linnavalitsuse raamatupidamise teenistusele, märkides ära annetuse saaja nime ja vastava arvelduskonto,” kirjutab linnapea.

Arutamist ja hääletamist on istungil enamgi: päevakorras on 17 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles