Ugala toob Pärnusse “Meeste kodu”

Silja Joon
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Meeste kodus” mängivad Indrek Sammul (vasakul), Riho Kütsar, Ago Anderson ja Mait Malmsten.
“Meeste kodus” mängivad Indrek Sammul (vasakul), Riho Kütsar, Ago Anderson ja Mait Malmsten. Foto: Ugala

12. märtsil etendub Pärnu Endla teatris Viljandi Ugala lavastus “Meeste kodu“.

Ugala „Meeste kodu“ toob lavale kokku lavakooli XVI lennu neli meesnäitlejat: Indrek Sammuli, Ago Andersoni, Mait Malmsteni ja Riho Kütsari.

Sammuli väitel on „Meeste kodu“ mängimine puhas rõõm, kuna nad ei ole 17 aastat laval kohtunud, nõnda on igal kohtumisel kulla kaal. „Oleme seda lugu nüüd juba palju kordi koos mänginud ja ikka on lõbus,“ muheles ta.

Lavastaja Andres Noormetsa ütlust mööda on see lugu sõprusest ja üksindusest. Ja muidugi armastusest ning sellest, kuidas see tunne võib mingite asjade või asjaolude taha kinni jääda.

„Me tahame tihti olla nii vabad ja õnnelikud, et ühel hetkel ei tea enam, mida selle kõigega peale hakata. See on kurb ja väga naljakas,” ütles Noormets. Lavastaja on näitlejatele jätnud küllaldaselt improvisatsiooniruumi, nii et kui mäng juba käib, minnakse sellega kaasa. Mehed lasevad selles loos enda üle naerda ja lubavad naistelgi enda üle naerda, aga armastavad neid ikkagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles