Järelvaadatav ⟩ Seljaga vastu seina olnud volletiim sai hamba verele

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu võrkpalliklubi meeskond sai Eesti meistrivõistluste poolfinaalseerias kirja esimese võidu.
Pärnu võrkpalliklubi meeskond sai Eesti meistrivõistluste poolfinaalseerias kirja esimese võidu. Foto: Urmas Luik/Postimees

Pärnu võrkpalliklubi meeskond sai kolme võiduni peetavas Eesti meistrivõistluste poolfinaalseerias TalTechi vastu kirja esimese võidu, kui kolmas partii kallutati enda kasuks 3:0.

Esimeses geimis oli võimalusi mõlemal meeskonnal, kuid otsustavatel hetkedel olid paremad pärnakad, teenides 27:25 võidu. Heas hoos olid Pärnu mehed blokis, millega saadi kuus punkti. Kolm blokipunkti teenis sidemängija Jo Mauricio Da Silva Neto.

Teises geimis pääses Pärnu tiim 9:1 ette ja suurt edu enam käest ei andnud, võites selle 25:15. Kuus punkti teenisid pärnakad jällegi sulustamisega, poole neist sai enda nimele kirjutada keskblokeerija Bohdan Mazenko.

Kolmandas geimis jätkas Pärnu meeskond hea hooga, saades jälle mõne punktiga ette. Teiseks tehniliseks vaheajaks oli suvepealinlaste edumaa neli punkti. TalTech suutis selle otsustavateks pallivahetusteks ühele punktile mängida, aga pärnakad edu käest ei andnud ja mängu võit vormistati numbritega 25:22.

Pärnu meeskonna suurim skooritegija oli nurgaründaga Boris Žukov, kes tõi 14 punkti (efektiivsus +7), nurgaründaja Markus Uuskari panus oli üheksa punkti (+7), teise nurga Gabriel Cavalcante arvele jäi samuti üheksa punkti (+3).

Üleplatsimees oli TalTechi diagonaalründaja Matej Šmidl, kes tõi omadele 23 punkti (+9).

Pärnu tiimi libero Silver Maar arvas pärast mängu, et kumbki meeskond ei näidanud oma parimat võrkpalli, aga pärnakad said seekord paremini hakkama.

Kapten Markus Uuskari ütles, et pärnakate eneseusk pole kordagi kadunud olnud, kuid eelmises kahes poolfinaalseeria kohtumises ei mängitud oma taset välja.

Mõlemad lubasid laupäeval kõva lahingu anda ja seeria viiendasse mängu viia. “Viiendas tuleb võit ära, Uuskaril on kogemus eelmisest aastast olemas,” märkis Maar.

TalTechi mängija Martti Keele sõnutsi jäi tema meeskond hätta rünnakul. “Kui 150 korda vastase blokki lööme, ei saagi võita. Halvad lahendused. Kui lööd palli blokki nii, et meetrisse tagasi tuleb … vahel juhtub, aga juhtus liiga tihti. Pärnul oli nii hea mängida,” sõnas ta.

TalTech juhib poolfinaalseeriat 2:1. Seeria neljas mäng on laupäeval Pärnus ja viies vajadusel kolmapäeval pealinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles