Uue kunsti muuseumis kõlab improvisatsiooniline muusika

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pianist Anto Pett.
Pianist Anto Pett. Foto: Lauri Kulpsoo/ Postimees

Pühapäeval, 26. veebruaril kõlab Pärnu uue kunsti muuseumis Pärnu Ooperi sarjas „Abonoment 007“ improvisatsiooniline muusika. Esinevad Anto Pett (klaver), Leonora Palu (flööt), Indrek Palu (viiul) ja Raido Mägi (tants).

Kontserdil esitatavad vabaimprovisatsioonilised teosed sünnivad kohapeal esinejate muusikalistest kogemustest. Tervik tekib tänu julgusele, erksale mõtlemisele ja üksteise ideedele reageerimisele. Improviseerimine eeldab musitseerimisele lähenemisel äärmiselt isiklikku suhet ja ausust, teatas Pärnu Ooper.

Pianist ja helilooja, Eesti muusika- ja teatriakadeemia professor Anto Pett on vabaimprovisatsiooni õpetanud aastaid. Ta on loonud oma metoodika, mille alusel ta juhendab meistrikursusi mitmel pool Euroopas. Ta on loonud improvisatsioonilise muusika ansambli ProImpro, mis ühendab muusikuid ja tantsijaid.

Ansambli liikmetena on Anto Pett, Leonora Palu ja tantsija Raido Mägi andnud rohkelt kontserte nii Eestis kui ka välismaal.

Flötist Leonora Palu on võitnud 2002. aastal preemia Leipzigi vabaimprovisatsiooni konkursil ning õpetab noortele muusikutele improvisatsiooni Pärnu muusikakoolis.

Indrek Palu on õppinud jazz-viiulit Viljandi kultuuriakadeemias, tegeleb heliloomingu ja elektriviiuli võimaluste uurimisega ning õpib Eesti muusika- ja teatriakadeemias elektronmuusikat ja heliloomingut.

Tantsija Raido Mägi on tuntud kui koreograaf ja pedagoog, õpetades Viljandi kultuuriakadeemias kontaktimprovisatsiooni ja kompositsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles