GALERII 51aastane Andrus Veerpalu aitas Jõulu suusaklubi Eesti meistrivõistlustel poodiumile

Märt Pilme
, reporter
Copy
Anders Veerpalu (vasakult), Andrus Veerpalu ja Hendrik Peterson tõid Jõulu suusaklubile pronksi.
Anders Veerpalu (vasakult), Andrus Veerpalu ja Hendrik Peterson tõid Jõulu suusaklubile pronksi. Foto: Jõulu Suusaklubi

Nädalavahetusel selgitati Lääne-Virumaal Mõedaku radadel Eesti suusameistreid teatesõidus ja pikkadel distantsidel.

Meeste 3x10 kilomeetri teatesõidus tuli välja kaheksa triot, nende seas Pärnumaa suusaklubi Jõulugi. Kaks esimest vahetust sõideti klassika- ja viimane vabatehnikas.

Jõulu eest tegi vägeva avavahetuse Anders Veerpalu, kes saatis oma isa, 51aastase Andrus Veerpalu teist vahetust sõitma liidripositsioonil. Olümpiavõitja pidi oma vahetuses konkureerima praeguste koondislaste Martin Himma ja Marko Kilbiga, kes tuiskasid Veerpalust mööda ja enne viimase mehe startimist oli Jõulu langenud kolmandaks, kui esimesed kaks olid juba 45 sekundiga eest. Hendrik Peterson suutis viimases vahetuses küll teise kohaga vahet vähendada, ent siiski jäi pärnumaalaste tasuks pronks.

See oli Jõulu klubile ajaloo üheksas Eesti meistrivõistluste pjedestaalikoht meeste teatesõitudes.

Eesti meistriks krooniti Võru suusaklubi (Lars Piirmann, Marko Kilp, Raido Ränkel), kes läbis kamba peale 30 kilomeetrit 1.17,01ga. Hõbeda teenis Karupesa Team koosseisus Albert Unn, Martin Himma ja Kevin Grihin (+1.47). Jõulukatel kogunes tšempionidele allajäämist 2.06.

Pühapäeval sõitsid mehed ühisstardist 50 kilomeetrit vabatehnikas. Meistritiitli noppis Ränkel, kes edestas Himmat lõpuponnistuses vaid 0,3 sekundiga. Pronksi teenis Kilp (+1.31). Ainsa jõulukana lõi kaasa Peterson, kes oli 13 sportlase hulgas kümnes (+9.54,8). Naiste 30 kilomeetri sõidus krooniti meistriks Kaidy Kaasiku, kes edestas Keidy Kaasikut (+0,2) ja Tatjana Mannimad (+0,3).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles