Kevin Saar tõi Hollandist kolmanda auhinna

Joel Kukk
Copy
Neljakordne Euroopa meister Kevn Saar kihutas Hollandi krossil pjedestaalile.
Neljakordne Euroopa meister Kevn Saar kihutas Hollandi krossil pjedestaalile. Foto: Erakogu

Pärnu motoklubi kasvandik, quadracer’ite klassi valitsev Euroopa meister Kevin Saar saavutas Hollandi meistrivõistluste avaetapil Arnhemi rajal kolmanda koha.

Ajasõidus pidi tehniliste probleemidega maadelnud pärnakas leppima alles 25. kohaga. Esimeses võistlussõidus kerkis Saar mõne ringiga esikümnesse ja liikus tõusujoones kogu sõidu. Finišijoonel pidi meie mees tunnistama vaid Rick Haverdili ja Jan Vlaeymansi nappi paremust.

Teist sõitu alustas kehva stardi teinud Saat päris rivi lõpust. Metsikut tempot teinud noormees suutis 20 konkurenti selja taha jätta ja Ricardo Phoelichi, Haverdili ja Joe Maesseni järel neljandana finišisse jõuda.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis etapi 95 punktiga Haverdil, teiseks tuli Phoelich 85 ja kolmandaks Saar 79 silmaga.

“Esimeses sõidus oli tehnikaga kõik korras, mis on positiivne,” rääkis neljakordne Euroopa meister Saar. “Sain teisest reast päris hea stardi, küll ei läinud möödumised väga edukalt. Sõit oli endal rabe ja keeruline, aga ring-ringilt sain parema rütmi kätte.”

Teises sõidus ei saanud Saar head kohta teises reas, mistõttu polnud tal stardis muud võimalust kui kannatlikult oodata ja vältida takerdumist. “Võitlesin lõpuni ja enesetunne läks päris heaks,” võttis motomees võistluse kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles