Peresõbraliku märgist püüab neli siinset toidukohta

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Pärnumaal püüab peresõbraliku toidukoha märgist neli söögikohta, nende seas Vorstid ja Vahvlid.
Pärnumaal püüab peresõbraliku toidukoha märgist neli söögikohta, nende seas Vorstid ja Vahvlid. Foto: Mailiis Ollino

Lasterikkad pered alustavad sel nädalal tööd restoranikriitikutena, et selgitada välja Eesti kõige peresõbralikumad toidukohad.

Kui mullu kandideeris märgisele 39 kohvikut ja restorani, siis tänavu juba 62 toidukohta kõikjal Eestis. Pärnumaal püüab märgist neli toidukohta: pagaritöökoda Leivakas, Statka resto, Villa Ammende restoran ning Vorstid ja Vahvlid.

Peresõbraliku toidukoha märgise kampaania lükkas möödunud aastal käima Eesti lasterikaste perede liit, et tunnustada kõiki restorane ja kohvikuid, mis oma tegemistes pööravad iga päev tähelepanu lastega peredele.

“Südantsoojendav on näha, et peresõbralikkuse poole püüdleb aasta-aastalt üha rohkem toidukohti,” ütles kampaania projektijuht Bibi Perlov, kelle sõnutsi pidid söögikohad kampaanias osalemiseks endast ise märku andma. “Tänavuste kandidaatide seas näeme pea kõiki möödunud aastal märgisega pärjatuid, aga ka täiesti uusi toidukohti, mille hulgast soovime leida üles just need, kelle juurde on pered oodatud ka magnettormi või täiskuu ajal.”

Sel aastal külastab igat toidukohta kaks peret ja lõplik valik selgub perede külastuskogemuse ja hindamiskomisjoni tulemusel. Märgise andmisel pöörab liit muu hulgas tähelepanu sellele, kui lapse- ja peresõbralik on toitlustusasutuse menüü, klienditeenindus, interjöör ja ruumilahendused, ligipääsetavus ja parkimine ja kas lastele leidub ajaveetmiseks arendavaid mänguasju.

Peresõbralikud toidukohad soovitakse Eesti kaardile märkida mai keskpaigaks ehk vahetult enne suve, mil pered palju kodumaal ringi sõidavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles