GALERII ⟩ Eesti meistrivõistlused tõid Pärnumaale 300 sumo- ja muud maadlejat

Copy

Nädalavahetus meelitas Paikusele ja Lihulasse 300 matil heitlejat, sest Pärnumaal võeti mõõtu nii maadluse kui sumo Maarjamaa tšempionaadil.

“Esiti pidid mõlemad võistluskalendri järgi toimuma laupäeval. See oli minu palve, et tõstame sumo pühapäevale,” märkis Lääneranna spordikooli direktor Janar Sõber, kelle organiseerida oli Lihula spordihoones toimunud sumotšempionaat täiskasvanutele ja U18 eaklassile. “Eelmise aasta meistrivõistlustel osales Lihulas vaid 37 sumokat, korraldajana olin valmis järjekordseks pettumuseks.”

Nüüd sai treeneriametitki pidav Sõber rõõmustada, sest nädala viimasel päeval jõudis Lihulasse 120 atleeti ehk kolm korda suurem rahvamass kui mullu.

Päev varem madistati Paikusel U15 vanuseklassi ehk õpilaste maadlusmeistrivõistlustel. See mõõduvõtt oli siinse maadlusklubi Leo korraldada. Klubi president Raiko Hiis ütles, et patt olnuks neid ühele päevale panna, sest maadlus ja sumo on justkui vennad. Nii mõnigi sportlane lõi kaasa mõlemal jõuproovil.

12tunnine maadluspäev

Paikusele tuli maadlema 172 noort ligemale 30 klubist. Hiisi sõnutsi peab Leo tulemustega rahule jääma, sest Kristen Heinmetsa ja Kauri Miti hoolealused tulid arvukate tiimide hulgas Kreeka-Roomas võistkondlikult neljandaks ja vabamaadluses viiendaks. Leo president tunnustas ka Mario Mägisalu veetavat Vändra klubi Suure Karu Pojad, kes jättis meie maakonda Kreeka-Rooma maadluse võistkondliku pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles