Vutiliidu komisjon sillutab pärnakatele U-pööret esiliigasse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Linnameeskond naaseb tõenäoliselt esiliigasse.
Pärnu Linnameeskond naaseb tõenäoliselt esiliigasse. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Mullu Eesti jalgpallimeistrivõistlustel üleminekumängudel teise liigasse pudenenud Pärnu Linnameeskond naaseb ülimalt tõenäoliselt kõrgemasse seltskonda, sest sportlike saavutuste eest esiliiga koha taganud Lasnamäe Ajax pole suutnud täita vajalikke litsentseerimistingimusi.

Eesti jalgpalli liidu litsentsikomisjon otsustas eile Lasnamäe Ajaxile puudujääkide tõttu klubi töös esiliigas osalemiseks litsentsi mitte anda. Seetõttu peaks nende koha endale saama esimesena joone all asuv Pärnu Linnameeskond, kellel on litsentseerimisprotseduur edukalt läbitud.

Vutiliidu infojuhi Mihkel Uibolehe sõnade kohaselt puudub Ajaxil klubi sisuline struktuur ja vastava kvalifikatsiooniga treenerid, samuti pole klubil õiget identiteedi- ja visiooniplaani, mida jalgpalli liit alates sellest aastaks kõikidelt meistri- ja esiliiga klubidelt nõuab.

Peaks juhtuma ime, et  Ajax need probleemid nädala jooksul lahendaks ja paneks litsentsikomisjoni meelt muutma. Vaevalt Lasnamäe klubi litsentsikomisjoni otsuse kohta üldse apellatsiooni esitab.

Ajaxil on võimalus litsentsikomisjoni otsuse peale järgmise nädala teisipäevani apelleerida.

Siiani on Lasnamäe Ajax olnud suuresti jalgpallientsusiasti Boriss Dugani ühemehesõu. Dugan on ühes iskus nii klubi eestvedaja, peatreener kui mängija – mullu käis 51aastane(!) vutimees meistriliigas platsil seitse korda.

Uibolehe sõnutsi peab litsentsi saamiseks olema klubil kvalifitseeritud treenerid, tegevjuht, noortetöö juht, vabatahtlikud mängude korraldamise juures kaasalööjad. „Eelmine hooaeg näitas, mis Ajaxil puudu on - meeskond lagunes hooaja käigus, neil oli probleeme kihlveopettusega,“ ütles Uiboleht. „Juba mullu oleks võinud neile litsentsi andmata jätta. Tänavu litsentseerimiseks dokumendid esitanud 22 meeskonnast on Ajax pingereas konkurentsitult viimane.“

Pärnu meeskonna kõrval võib esiliigasse naasta veel TJK Legion, kel samuti litsents olemas. TJK Legion võib saada endale Tartu Tammeka II või Kohtla-Järve Lootuse koha, kellelt vutiliidu litsentsikomisjon soovib täiendavat dokumentatsiooni. Tammeka duubelmeeskond ja Lootus peavad litsentsikomisjonile tõestama, et võistkonnad on suutelised mängima hooaja lõpuni ja saama hakkama endale võetud rahaliste kohustustega.

Esiliigas on litsentseerimise läbinud Tallinna FC Flora II, Tallinna FC Levadia II, Tartu SK 10 (endine Tartu FC HaServ), Rakvere JK Tarvas ja Tallinna FC Puuma.

Enne kui liigade nimekirjad pole lukku löödud, ei taha Pärnu Linnameeskonna esindajad hooaja eesmärkidest pikemalt rääkida.

Selge on praegu see, et võrreldes eelmise hooajaga, tuleb tänavu hakkama saada noorema koosseisuga. Tanel Melts sõlmis hiljuti lepingu Nõmme Kaljuga. FC Florast Pärnu meeskonda laenatud Taavi Laurits on viimasel ajal mänginud FC Levadia eest, Greger Könninge on liitumas FC Kuressaarega, Tambet Anso Paide Linnameeskonnaga ja Kaarel Kaarlimäe FC Viljandiga. Töö ja õpingute tõttu on kõrgemal tasemel vutimängimisest loobumisest teada andnud väravavaht Ott Joala.

Pärnu Linnameeskonna peatreeneri Kalev Pajula jutu järgi on Joala siiski lubanud vajadusel linna esindusmeeskonnale appi tulla.

Lahkujate asemel saavad ennast Pärnu Linnameeskonnas tõestada Pärnu jalgpalliklubi ja Vapruse noortesüsteemist võrsunud mängumehed. Juhul, kui pärnakad mängivad esiliigas, saavad nad kasutada duubelmeeskonna Vändra Vapruse mängijaid.

Meeskonnaga on liitunud Austraaliast naasnud Konstantin Voznjuk. Suveks peaks raskest vigastusest paranema Ivan Velikopolje.

Kahe ja poole nädala pärast algavate Eesti meistrivõistluste eel on Linnameeskond pidanud ühe treeningmängu Vändra Vaprusega, kellest suudeti olla üle skooriga 5:2.

Sel laupäeval kontrollib Linnameeskond mänguvormi Nõmme Unitedi vastu, pühapäeval, 4. märtsil ootab pärnakaid mõõduvõtt FC Flora II meeskonnaga.

Pajula sõnade järgi on tema hoolealused talveperioodil usinasti trenni teinud ja meeskonnas valitseb töine meeleolu. „Tänavune ettevalmistus on olnud parem kui eelmisel aastal,“ arvas Pajula.

Eesti jalgpalli meistrivõistluste esiliigaturniiri avavoor on pühapäeval, 11. märtsil. Teine liiga alustab aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles