Järelvaadatav ⟩ Lääneranna volikogu arutab senise koolivõrgu saatust

Pärnu Postimees
Copy
Täna arutab Lääneranna volikogu Lihula kultuurikeskuses valla koolireformi.
Täna arutab Lääneranna volikogu Lihula kultuurikeskuses valla koolireformi. Foto: Daniel Mon

Täna kell 16 algaval Lääneranna vallavolikogu istungil tuleb viimase päevakorrapunktina arutlusele Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni esitatud eelnõu senise koolivõrgu säilitamise kohta aastani 2028.

Möödunud kuul toimunud Lääneranna volikogu istungil esitleti vallavolikogu liikmetele valla haridusreformi visiooni. Seoses õpilaste arvu vähesusega väiksemates koolides ja kvalifitseeritud õpetajaskonna puudumisest, on vallavalitsus pidanud veebruarikuust alates läbirääkimisi valla haridusasutuste hoolekogude ja kogukondadega, et leida võimalikke kokkuhoiukohti. Vallavanem Ene Täht andis teada, et eelarveraha kokkuhoiuga seoses on üks variant kõikidelt Lääneranna valla põhi- ja algkoolidelt võtta ära viimane kooliaste. See puudutab valla seitsemest koolist kuut: Virtsu, Koonga, Varbla ja Lõpe koolis antaks edaspidi õpet 1.–6. klassini. Metsküla, Kõmsi koolis jätkuks õpe aga sellisel juhul vaid 1.–4. klassini.

Kogukonnad on avaldanud koolivõrgu reformikava suhtes vastuseisu.

EKRE fraktsiooni esitatud eelnõust selgub, et reformikavas esineb puudusi ja vigaseid andmeid. Nad on seisukohal, et otsus reform edasi lükata hoiaks ära asjata pinged ja võimaliku perede ja õpetajate lahkumise vallast.

Enne selle päevakorrapunkti arutelu tuleb vallavalitsusel vastata kuraditosinale EKRE fraktsiooni esitatud küsimusele.

Samuti arutab volikogu mitme krundi võõrandamist ja vallavalitsuse koosseisu muutmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles