Tööpakkumisi sõjapõgenikele leidub praegu rohkem kui tööotsijaid (1)

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Töötukassase on ennast üles andnud 134 tööpakkujat ja selle nädala jooksul on 102 Ukraina sõjapõgenikku end töötuna arvele võtnud.
Töötukassase on ennast üles andnud 134 tööpakkujat ja selle nädala jooksul on 102 Ukraina sõjapõgenikku end töötuna arvele võtnud. Foto: Urmas Luik

Pärnumaal leidub Ukraina sõjapõgenikele töökohti mitu korda rohkem, kui on praegu tööotsijaid. Tööd pakutakse suvepealinnale omaselt teenindussektoris, kuid ka IT-spetsialistidele, metsatöölistele, CNC-pingi operaatoritele ja mehaanikutele.

Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Metsa andmeil on eilse seisuga nende poole pöördunud 134 tööandjat, kes on märku andnud oma valmisolekust tööle võtta ka Ukraina sõjapõgenikke. Igal tööandjal on keskmiselt pakkuda kaks kuni neli töökohta, mõnel rohkemgi. “Pakkumisi on seega päris palju ja meie anname endast parima, et tööotsijad ja -andjad omavahel kokku viia,” lausus Mets.

Abikäsi vajatakse toitlustuses, majutuses, tootmises, põllumajanduses, transpordis ja ehituses.

Töötukassa Pärnumaa osakonda on külastanud 140 Ukraina inimest, kellest 102 on ennast töötuna arvele võtnud. Sõjapõgenikud on väga erineva taustaga

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles