Välismaa õpetajate hinnangul on Eesti haridus üks paremaid

Helen Clark
, Reporter
Copy
Rumeenia, Tšehhi, Läti, Kreeka ja Horvaatia õpetajate siht oli vahetada parimaid õpipraktikaid Tootsi lasteaia-põhikooliga, kuid nad jõudsid uudistama Pärnut ja ülejäänud maakondagi.
Rumeenia, Tšehhi, Läti, Kreeka ja Horvaatia õpetajate siht oli vahetada parimaid õpipraktikaid Tootsi lasteaia-põhikooliga, kuid nad jõudsid uudistama Pärnut ja ülejäänud maakondagi. Foto: Mailiis Ollino

Rumeenia õpetaja Steluta Perianu väisas Eestit ja siinseid koole tänavu juba kolmandat korda. Tema sõnutsi ei ole juhus, et Eesti haridussüsteemi peetakse üheks maailma paremaks, ja tema arvates on meie koolides võrreldes ülejääänud riikidega palju, mille üle uhkust tunda.

Rumeenlanna juhtis tähelepanu asjaolule, et mõni aasta tagasi olid Eesti lapsed PISA-testide põhjal isegi paremad kui soomlased. “See oli veel üks põhjus, miks ma tahtsin Eestisse tulla ja siinse haridussüsteemi kohta rohkem teada saada,” avaldas ta.

Perianu tunnistas, et siinne haridus on väga kvaliteetne, sest see on riiklikul tasandil seatud prioriteediks. “Nii peaks see minu arvates olema igas riigis, sest haridus loob meile meie tuleviku,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles