Pärlid ja maitsetused Pärnu linnapildis

Sirle Matt
, reporter
Copy
Helle-Triin Hansumäe õpetab, et puidu seisundit saab kontrollida kas või võtmega kergelt surudes. Kui on tunda, et puit on tugev, pole mingit mõtet vanu aknaid välja vahetada, piisab ülevärvimisest ja tihendamisest.
Helle-Triin Hansumäe õpetab, et puidu seisundit saab kontrollida kas või võtmega kergelt surudes. Kui on tunda, et puit on tugev, pole mingit mõtet vanu aknaid välja vahetada, piisab ülevärvimisest ja tihendamisest. Foto: Urmas Luik

Muinsuskaitse Pärnumaa nõunik ja arhitekt Helle-Triin Hansumäe aitas Pärnus avastada veel alles jäänud hindamatuid ja omanäolisi puitmaju. Samal ajal juhtides tähelepanu möödapanekutele, mis hoone sootuks ära rikuvad või omanikule kahju tuua pruugivad. Kel huvi, võib vabal päeval järele kaeda.

“See on väga ilus näide,” osutab Hansumäe Kanali tänava alguses kollasele majale. Säilinud on algne, imeilus uks ja algupärane varikatus selle kohal. Majaseinu katab vana lai laudis. Akende küljes on säilinud luukide kinnitusklambrid. Vaid aknaluugid on puudu. “Originaalaknad, mis on vana klaasiga, juhin tähelepanu. Vaata, klaas elab,” viitab teejuht.

Kanali tänava majal on säilinud nii vana kaunis uks kui algsed aknad ja lai laudis.
Kanali tänava majal on säilinud nii vana kaunis uks kui algsed aknad ja lai laudis. Foto: Urmas Luik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles