kolumn Zelenskõi naelutab teleri ette

Copy
Volodõmõr Zelenskõi seriaalis "Rahva teener".
Volodõmõr Zelenskõi seriaalis "Rahva teener". Foto: SERGEI SUPINSKY

2015. aastal jõudis Ukraina teleekraanidele seriaal “Rahva teener” (“Sluga Naroda”), mis osutus sealse rahva seas suureks hitiks. Sarja looja ei olnud aga keegi muu kui toonane koomik ja näitleja ning praegune Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi, kes mängib kõnealuses sarjas peaosagi. Kes oma tulevast teleelamust ära rikkuda ei taha, sel palun siinkohal edasi mitte lugeda.

Teleris ja filmilinal on presidente ja kuningliku pere liikmeid ennegi nähtud. Näiteks meenub mulle Donald Trumpi väike vilksatus “Üksinda kodus” filmis ja prints Harry kaasa Meghan Markle’i tegelas kuju “Pintsaklipslastes”. Need ei saa aga karvavõrdki vastu Zelenskõi prohvetlikule ette- astele “Rahva teenris”.

Nimelt hakkab Zelenskõi tegelas- kujust, lihtsast ajalooõpetajast Vassõl Petrovitš Goloborodkost, internetiavarustes ringlema video, milles ta riigis vohava korruptsiooni üle tulihingeliselt oma pahameelt väljendab, võites sellega miljonite ukrainlaste südamed. Endalegi ootamatult saab mees niiviisi üleöö Ukraina presidendiks.

Tagasi üles