TASKUHÄÄLING ⟩ Endla toob lavale kohalike usklike lood

Pärnu Postimees
Copy
Värskes taskuhäälingu saates vestels kultuuritoimetaja Anu Jürisson Endla teatri lavastaja Laura Jaanholdi ja dramaturg Anne-Ly Sovaga.
Värskes taskuhäälingu saates vestels kultuuritoimetaja Anu Jürisson Endla teatri lavastaja Laura Jaanholdi ja dramaturg Anne-Ly Sovaga. Foto: Grete-Liisa Sihver

Teatrikuu puhul kutsusime Pärnu Postimehe taskuhäälingu saatesse “Sõnu ei söö” Endla teatri inimesed, kes on ette võtnud üpris omapärase projekti. Nimelt intervjueerisid nad siinseid usklikke. Ja toovad nende lood nüüd lavale.

Riigis, kus tuntakse uhkust ateismi üle ja usklikuks peab end vaid 13 protsenti eestlastest, tundub võrdlemisi mõttetu teha dokumentaallavastust religioossetest inimestest.

“Aga ometi just seda me teeme,” kinnitavad lavastaja Laura Jaanhold ja dramaturg Anne-Ly Sova. “Sest meid – ja küllap teidki – huvitab, kes need inimesed on ja kuidas nad on oma usuni jõudnud, millist elu nad elavad, missugusena näevad oma kohta ühiskonnas ja tajuvad suhtumist endasse.”

Kuidas selline lavastus nullist sünnib, kas Ukraina sündmused ja koroonastress ka endlakaid kuidagi mõjutavad ja kuidas nad rahvusvahelist teatripäeva tähistavad?

Lavastaja Laura Jaanholdi ja dramaturg Anne-Ly Sovaga vestleb kultuuritoimetaja Anu Jürisson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles