FOTOD ⟩ Pärnumaa noored särasid Euroopa suurimal maadlusturniiril

Märt Pilme
, reporter
Copy
Vändra klubi treeneri Mario Mägisalu õpilased Delisia Pert (vasakul) ja Ketriin Saks teenisid hõbemedali.
Vändra klubi treeneri Mario Mägisalu õpilased Delisia Pert (vasakul) ja Ketriin Saks teenisid hõbemedali. Foto: Vändra Suure Karu Pojad

Reedest pühapäevani oli Saku Suurhall noorte matimeeste päralt, kui Euroopa suurim maadlusturniir tõi pealinna 1496 spordisõpra.

Tallinna tuli 199 tiimi 27 riigist. Lõplikus punktitabelis teenis ülekaaluka võidu Ameerika ühendvõistkond, kes saabus Maarjamaale 102 maadlejaga ja teenis 277 punkti. Eesti lippu hoidis kõrgeimal Englas, kes oli 96 silmaga teine. Pronks läks 93 punktiga Ungari Vasas-Szarvasele.

Saku Suurhall oli maadlejatest triiki täis.
Saku Suurhall oli maadlejatest triiki täis. Foto: Lääneranna Spordikool

Esindatud olid pärnumaalasedki: Vändra Suure Karud Pojad panid välja 12 noorsportlast ja saavutasid üldtabelis 30. koha. Lääneranna spordikool oli 18 matimehega 56. ja maadlusklubi Leo kümne sportlasega 57.

Kuna tegu oli nii suure mõõduvõtuga ja paljudes võistlusklassides osales pea 30 atleeti, jagati medaleid kuuele paremale.

Andreas Välja platseerus tavapärasest suurema pjedestaali kolmandale astmele.
Andreas Välja platseerus tavapärasest suurema pjedestaali kolmandale astmele. Foto: Vändra Suure Karu Pojad

Vändra klubi eest tegid säravaimad etteasted tüdrukud: nii Delisia Pert kui Ketriin Saks alistusid alles finaalis ja said tasuks hõbemedali. “Poistest sai parima tulemusega hakkama Andreas Välja, kes peale avamatši kaotust võitis järgmised kolm ja saavutas pronksmedali,” rääkis Vändra treener Mario Mägisalu.

Vändralastest maadlesid medalitele veel Karlos Pert ja Steven Kaplur, kes olid neljandad. Lukas Perneri saagiks jäi viienda ja Jasper Jürimäele kuuenda koha autasu.

Lääneranna spordikooli õpilastest tegi vägevaima etteaste Janar Sõbra hoolealune Eerik Pank, kes teenis hõbemedali. Marleen Takk oli pronksil, Kardo Küttmann neljas, Lauri Laev viies ja Adele Kukk kuues.

Lääneranna spordikooli esindus.
Lääneranna spordikooli esindus. Foto: Lääneranna Spordikool

Maadlusklubi Leo teenis viis medalit: Georg Heinmets tõusis pjedestaali teisele, Kaspar Milvek ja Raimond Uibo neljandale ning Robyn Paulberg ja Rasmus Tõnismäe viiendale astmele.

Maadlusklubi Leo saagiks jäi viis medalit.
Maadlusklubi Leo saagiks jäi viis medalit. Foto: Maadlusklubi Leo
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles