Luule kirjutamine mõjub raskel ajal vabastavalt: Pärnumaalased luuletavad Ukrainale

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Kõik artiklis avaldatud luuletuste autorid, sealhulgas oma viimase luulekoguga pildil olev Jaak Känd, kuuluvad Pärnus juba üle 20 aasta tegutsenud luulehuviliste klubisse Luuletaeva Latern.
Kõik artiklis avaldatud luuletuste autorid, sealhulgas oma viimase luulekoguga pildil olev Jaak Känd, kuuluvad Pärnus juba üle 20 aasta tegutsenud luulehuviliste klubisse Luuletaeva Latern. Foto: Erakogu

Sõjasündmused Ukrainas on inspireerinud paljusid pärnakaid oma hingevalu luulekeeles välja valama. Kes kuidas, leidub nii loitsu, palveid, nukraid olukirjeldusi kui pahaseid sajatusi.

Üks, mis kindel: sõda see võita võib-olla ei aita, küll aga ravib hingi ja mõjub vajaliku teraapiana.

Pärnu luulesõpruskonnad korraldavad sel nädalal linnas mitu avalikku üritustki, kus loetakse kuulsate ukrainlaste luulet, aga ka enda kirjutatud luulet Ukrainast, samuti vanemate autorite tekste, mis ainest saanud sõjast.

Luuleraadio seltskond alustab täna oma esimese LÕLLi õhtuga (loovlinnakus Suur-Jõe tänaval vanas õlletehases). Kantakse ette tõlkeluulet (Lesja Ukrainka, Tarass Ševtšenko, Ljubov Jakõmtšuk) ja proosat (Marina Lewicka), Pärnu autorid esitavad enda sõjakajalisi tekste ning kavas on muinasjutulised vahepalad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles