Julge rünnak aitas Pärnumaa ratturi Kariibi mere saarel uhke võiduni

Pärnu Postimees
Copy
Vändra rattaklubi Viko kasvandik Gert Kivistik sai Martinique’il toimunud kahepäevasel võistlusel Prantsuse amatöörtiimi värvides esikoha.
Vändra rattaklubi Viko kasvandik Gert Kivistik sai Martinique’il toimunud kahepäevasel võistlusel Prantsuse amatöörtiimi värvides esikoha. Foto: Erakogu

Vändra rattaklubi Viko kasvandik Gert Kivistik, kes esindab Prantsuse amatöörmeeskonda Team Crédit Mutuel-Garage Premier-Fewoss, teenis Martinique’i saarel toimunud kahepäevasel võistlusel esikoha.

Avapäeval sõidetud kümnekilomeetrisel temposõidul pidi Kivistik leppima Colombia ratturi Diego Armando Soraca Cabezase (19.12) selja taga teise kohaga, kaotades võitjale 41 sekundiga. Kolmanda koha teenis samuti Colombia rattur Jose Leonel Diaz Espitia (+1.07).

“Temposõit kulges suhteliselt ootuspäraselt. Sõitsin võrreldes eelmise aastaga sama rada peaaegu 30 sekundit kiiremini, kuid tänavu sellest võiduks ei piisanud. Pole midagi imestada, sest lõpp kulges mööda kitsaid teid ja valdavalt järskude tõusudega, kus ilmselt väikest kasvu Colombia rattur oma paremuse maksma pani,” vahendas Eesti jalgratturite liit Kivistiku muljeid.

See tähendas, et järgmisel päeval toimunud 140kilomeetrisel grupisõidul oli eestlasel üldvõidu pälvimiseks vaja olla ründavas rollis.

“Võtsin kohe stardist ohjad enda kätte. Panin ühel laskumisel gaasi põhja ja minuga tulid kaasa osavamad kohalikud, kes ilmselt on seda laskumist sadu kordi sõitnud,” seletas Kivistik. “Saime enne esimest tõusu väikese vahe sisse, kuid liidritiim vedas grupi meile tõusu esimese kolmandiku lõpuks järele. Korra lasti hoog maha, mille põhjal järeldasin, et see püüdmine oli neid korralikult kulutanud.”

Kivistik jäi seejärel ootama järgmist võimalust, mille kasutas eesoodanud laskumisel koos mõttekaaslase Normann Latouche’iga edukalt ära.

“Saime väikese vahe sisse ja hakkasime oma edu kasvatama. Millalgi öeldi vaheks kaks minutit, hingasin hetkeks natuke kergemalt, aga siis hakkas vahe taas vähenema. Korra mõtlesin, et ehk püüavadki meid kinni, ent seejärel hakkas vahe uuesti suurenema,” kirjeldas Kivistik. “Ühel hetkel hakkasin paarilise näost kurnatust märkama ja tuli välja, et tal on kõhuvalu. 40 kilomeetrit enne finišit lasi ta jala sirgeks ja pidin üksi jätkama. Võtsin madala asendi sisse ja andsin lõpuni minna. Kui jäänud oli viis kilomeerit, oli minu jaoks etapi- ja üldvõit kindel.”

Kivistik edestas lõpuks üldarvestuses Diaz Espitiat viie minuti ja 33 sekundiga ning prantslast Mickaël Stanislast kuue minuti ja 45 sekundiga. Eestlase järgmised stardid on juba sel nädalal neljapäevasel velotuuril Criterium des Quartiers.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles