Millal on õige aeg öised peod lõpetada?

Copy
Mitmed meelelahutuskohtade pidajad on nördinud, et nende huve piiratakse.
Mitmed meelelahutuskohtade pidajad on nördinud, et nende huve piiratakse. Foto: Lilli Tölp

Suvepealinnas on põhjustanud ohtralt vastakaid arvamusi linnavalitsuse kavatsus teha volikogule ettepanek keelata alkoholimüük Pärnus ja selle osavaldades reedeti ja laupäeviti kella neljast öösel ­kümneni hommikul ning teistel nädalapäevadel kahest kümneni.

Täpne plaan, millal piirangud kehtima hakkavad, on tänaseni veel lahtine. Ometi soovib ­linnavalitsus arutada piiranguid juba volikogu aprilliistungil.

“Oleme seda kaua arutanud ja leidnud, et ­pakutavad kellaajad on mõistlik kompromiss ettevõtjate ja elanike huvide vahel,” sõnas abilinnapea Irina Talviste pärast arutelu siinsete ettevõtjate ja korrakaitsjatega. Pärnu politseijaoskonna juht Üllar Kütt märkis toona, et õigusrikkumiste arv suureneb vastu hommikut. “Mida kauem on aega alkoholi tarvitada, seda hullem on olukord hommikul,” lausus Kütt.

Kohalikud ettevõtjad jagunevad plaanitavate piirangute suhtes eri leeridesse. Mõistagi on ­majutuskohtade huvi, et nende kliendid saaksid rahulikult magada. Koroonaviiruse tõttu viimasel paaril aastal kõvasti pihta saanud meelelahutuskohtade pidajad on aga nördinud, et nende ­huve piiratakse. Nii mõnigi tundis muret, et ­Pärnu tähtsus turismisihtkohana pärast alkoholimüügi piirangute kehtestamist väheneb ja kas noored enam siia tulla tahavadki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles