Järelvaadatav ⟩ Volletiim kaotas finaali teise vaatuse ja sidemehe

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu võrkpalliklubi meeskond näitas Eesti meistrivõistluste finaalseeria teises matšis kohati ilusat võrkpalli, ent Tartu Bigbanki tiim võitis taas.
Pärnu võrkpalliklubi meeskond näitas Eesti meistrivõistluste finaalseeria teises matšis kohati ilusat võrkpalli, ent Tartu Bigbanki tiim võitis taas. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Pärnu võrkpalliklubi meeskond ei saanud Eesti meistrivõistluste finaalseeria teiseski kohtumises Tartu Bigbanki vastu ja pidi tunnistama vastaste 3:0 paremust.

Pärnu tiim tegi unistuste alguse, asudes avageimis Toms Švansi serviseeria järel 4:0 juhtima. Tartu sats suutis vahe geimi keskpaigaks siiski tasa teha ja pärast 10:10 viigiseisu ise esmakordselt juhtohjad haarata. Taaralinlased ei andnud kättevõidetud edu enam käest ja kuigi pärnakad jõudsid geimi lõpus paaril korral veel kahe punkti kaugusele, olid külalised otsustavatel hetkedel kindlad ja võtsid 25:21 võidu.

Teises geimis haaras 4:1 edu Tartu meeskond, aga õige pea olid tablool viiginumbrid 5:5. Võrdne oli skoor veel seisul 9:9, aga siis läks külalismeeskond oma teed ja teenis 25:15 võidu.

Kolmanda geimi alguses pääsesid pärnakad nelja punktiga juhtima, ent mängumeeste punktide lahendamiseks oli skoor jälle tasa. 18:18 viigi järel õnnestus tartlastel paaripunktiline vahe sisse teha ja otsustada kohtumine 25:22 geimivõiduga.

Pärnu meeskonda tabas kolmanda geimi lõpus halb uudis, kui sidemängija Jo Mauricio palli päästmisel libistades enda käele niivõrd tõsiselt viga tegi, et tema hooaeg on lõppenud.

Pärnu meeskonna peatreener Avo Keel arvas mängujärgses intervjuus Duo 5-le, et teises kohtumises olid tema hoolealused paremal tasemel kui seeria avamatšis.

“Täna me ka võitlesime,” ütles ta. “Olek oli meil vähemalt õige.”

“Meie individuaalsed oskused on sellised, et kaitses mängib ainult Silver (Maar, toim) ja sealt vahed tulevad. Tartul oli mõni parem lahendus, kui löödi kätest auti või mindi julgelt lööma. Meil sellised lahendused puudusid,” resümeeris Keel kiiranalüüsis finaalseeria võtmedetaile, mis otsustasid mängu saatuse.

Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg arvas, et pärnakad panid teises kohtumises võrreldes avamatšiga kõvasti juurde. “Ega Toms Švansil pole kõik servipäevad nii kehvad kui esimeses kohtumises: mängu alguses jäime tema servidest 4:0 taha,” tunnustas Rikberg vastaseid. “Ütlesin enne mängu meestele, et Pärnu servib kodusaalis paremini ja rünnakul ei ole nii lihtne punkte saada kui avamängus ja pidime selleks rohkem vaeva nägema.”

Pärast teise geimi ülekaalukat võitu tegid tartlased treeneri sõnutsi “klassikat“. “Kui oled geimi 25:15 võitnud, läheb jalg natuke sirgu,” tõdes ta.

Bigbank on võitnud mõlemad nelja võiduni kestva finaalseeria kohtumised. Kolmas mäng on esmaspäeval Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles