Surnu mälestuse teotamise juhtumis algatati kriminaaluurimine

Pärnu Postimees
Copy
Pärnus Alevi kalmistul haihtus istepink.  
Pärnus Alevi kalmistul haihtus istepink.  Foto: Lilli Tölp

Eile teatati korrakaitsjaile kahest Pärnu linnas pihta pandud esemest – üks kalmistult, teine kauplusest. Mõlema juhtumi asjus alustas politsei uurimise.

Eile jõudis politseisse teade, et täpselt tuvastamata ajal varastati Riia maanteel Alevi kalmistult pink. Esialgsetel andmetel on pingiomanikule tekitatud kahju 53 euro väärtuses.

Juhtumi asjus alustati kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb surnu mälestuse teotamist. Matuse- või muu surnu mälestamise tseremoonia takistamise, haua või muu viimseks puhkepaigaks tunnistatud koha või surnule püstitatud mälestusmärgi rüüstamise või nimetatud kohtadest eseme varguse eest karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Politsei alustas eile veel teisegi kriminaalmentluse. 22. märtsil pani tundmatu mees Papiniidu tänaval asuvast kauplusest pihta nutitelefoni ning asja uuritakse varguse seadusepügala alusel. Vargusega tekitati poepidajale kahju 1399 eurot. Võõra vallasasja äravõtmise eest selle ebaseadusliku omastamise eesmärgil näeb karistusseadustik ette kas rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles