Eestlased on Kaose maagid ehk Igaüks klopsib endale ise sobiva usu kokku

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Näitlejad ei loe üks ühele ette tunde vältavaid intervjuusid, vaid tõsielule on teatrireaalsus ja tegijate tõlgendused juurde pandud. Män­givad Ago Anderson, Nils Mattias Steinberg, Kadri Rämmeld, Liis Karpov ja ­Fatme Helge Leevald. Pilt on tehtud proovis.
Näitlejad ei loe üks ühele ette tunde vältavaid intervjuusid, vaid tõsielule on teatrireaalsus ja tegijate tõlgendused juurde pandud. Män­givad Ago Anderson, Nils Mattias Steinberg, Kadri Rämmeld, Liis Karpov ja ­Fatme Helge Leevald. Pilt on tehtud proovis. Foto: Priit Loog/Endla teater

Viis aastat tagasi tõi Laura Jaanhold koos Andra Teedega Endla Küünis lavale välismaale elama läinud eestlaste lood, küsides neilt, kuhu nad läksid ja miks, kas nad tulevad kunagi ka tagasi ja igatsevad musta leiba? Nüüd on Jaanhold Anne-Ly Sovaga samamoodi ette võtnud siinsed usklikud, intervjueerinud neid ja ära kuulanud kümned tõestisündinud lood.

Eelmise lavastuse pealkirjas “45 339 km² raba” esile toodud Eesti pindala kajastub “Issanda loomaaiaski”, sest ega see ole ­vahepeal muutunud. Homme Küünis esietenduv dokumentaal­fantastika on katse lähemalt ­vaadelda üht osa sellest issanda loomaaiast, mille moodustavad 1,3 miljonit inimest ühel 45 339 ruutkilomeetri suurusel maalapil Euroopas, Maarjamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles