Pealinna meisterrätsepast sai Kõmsil rahvamaja võtmehoidja ja hing

Copy
Lea Mäeorg tegeleb Kõmsi ­rahvamajas pea kõigega – elektripirnide muretsemisest projektide kirjutamiseni.
Lea Mäeorg tegeleb Kõmsi ­rahvamajas pea kõigega – elektripirnide muretsemisest projektide kirjutamiseni. Foto: Mailiis Ollino

Kõmsi rahva­maja saab 35aastaseks. 22. oktoobril, üle-eestilisel rahvamajade päeval. Siis saab pittu tulla. “Jah, plaanid on paika pandud maja aastapäeva tähistamiseks. Loodan, loodame, et kõik sujub ja saame rahus koos olla ja pidutseda,” kinnitab juhataja Lea Mäeorg. “Mul endal saab siin detsembris juba 20 aastat töötatud.”

Ta meenutab, et toonane Hanila vallavanem Arno Peksar kutsus Kõmsile rahvamaja juhatama. “Olin Lihula kultuuri­majas selle pakkumise ajaks töötanud majandusjuhatajana juba seitse aastat. Turustamine, varustamine, jooksujalu tegutsemine oli igapäevane ja tuttav. Seal majas oli kokkuhoidev kollektiiv. Kuus inimest, kes igas ettevõtmises üksteist toetasid. Võtsin siiski pakkumise vastu. Oli kodule lähemal, sai uut ametit proovida. Kui siis igapäevaseks läks ja hakkasin nägema seda tohutut töömahtu, võttis vahetevahel jalad nõrgaks. Tundsin, et olin, pea ees, tundmatus kohas vette hüpanud. Aga ujuma tuli õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles