Ilmateenistus hoiatab halvenevate ilmaolude eest

Karl Hütt
, reporter
Copy
Pärastlõunal sajab mitmel pool lund, lörtsi ja vihma ning liiklusolud halvenevad.
Pärastlõunal sajab mitmel pool lund, lörtsi ja vihma ning liiklusolud halvenevad. Foto: Dmitri Kotjuh

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt tugevneb täna lõunatuul 21 meetrini sekundis, samuti laieneb üle Eesti tugev sadu. Seetõttu anti kogu riigile esimese taseme hoiatus, mis tähendab, et tuleb olla tähelepanelik.

Päeva jooksul tugevneb edela- ja lõunatuul sisealadel puhanguti  17, saartel ja rannikul 21 meetrini sekundis. Saartele jõuab ennelõunal tihe vihma- ja lörtsisadu, mis keskpäevaks laieneb mandri lääneosa kohale ja läheb seal järk-järgult üle lumeks.

Pärastlõunal jätkub saju levik ida suunas: tuleb nii lund, lörtsi kui vihma. Sajust ja tugevast tuulest tingituna halvenevad mitmel pool sõiduolud.

Ilmateenistus andis kogu Eestile esimese taseme hoiatuse.
Ilmateenistus andis kogu Eestile esimese taseme hoiatuse. Foto: Riigi ilmateenistus

Tugeva tuule tõttu võib esineda häireid reisiparvlaev Kihnu Virve väljumisel Munalaiust kell 14.30 ja Kihnust kell 16.15. Reiside toimumise täpsustab AS Kihnu Veeteed kell 13.30 oma kodulehel. 

Õhtul ja ööl vastu homset jätkub kogu Eestis tihe lörtsi- ja lumesadu, kohati tuleb sekka vihma. Sadu on mitmel pool tugev. Sõiduolud on paljudes kohtades keerulised. Märg lumi võib paiguti ladestuda. 

Oodatav lumehulk homme hommikuks on kohati viis kuni kümme sentimeetrit, Kesk-Eestis võib lumekiht kerkida 15 sentimeetrini. Päeval jätkub mitmel pool lumesadu. 

Kuna ilmad on talvised, ei soovita transpordiamet rehvivahetusega kiirustada, sest aprilliski langeb temperatuur kohati miinuskraadidesse. Talvistes oludes tohib naastrehvidega sõita 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles