EMi seitsmenda mehe karm aasta: autoõnnetus, sõbra dopinguskandaal ja treeneri surm

Märt Pilme
, reporter
Copy
Helary Mägisalu.
Helary Mägisalu. Foto: United World Wrestling

Vändra Suure Karu Poegade matimees Helary Mägisalu saavutas Budapestis Euroopa meistrivõistlustel kuni 60kiloste sportlaste Kreeka-Rooma maadluses seitsmenda koha.

24aastane Eesti koondislane alustas tiitlivõistlusi hästi, kui alistas kaheksandikfinaalis 7:2 Iisraeli esindaja Abere Fetene. Paraku seisis veerandfinaalis ees kõva vägilane, mullune EM-hõbe, türklane Kerem Kamal, kellele tuli kindlalt (1:12) alla vanduda.

Kuna Kamal jõudis finaali – ja tuli viimaks meistrikski –, avanes Mägisalul võimalus jõuda lohutusringi kaudu pronksimatši. Selleks tuli alistada rumeenlane Razvan Arnaut. Paraku kaldus matš 7:2 vastase kasuks ja nii pidi eestlane medalimatše kõrvalt jälgima.

Pjedestaal silme ees

“Mul olid ikka medalimõtted peas,” nentis Mägisalu vahetult pärast mõõduvõttu, et “Euroopa seitsmes mees” kuigi hästi ei kõla. “Vorm oli hea ja selle pealt võinuks ikka medalile maadelda.”

Vändralane tõdes, et veerandfinaalis polnud tal türklase vastu midagi teha: tehniliselt osav ja kõva füüsisega Kamal oli hoopis teisest klassist ja võitis finaaligi ülikindlalt. Küll jäi kripeldama lohutusring, mis sillutanuks tee pronksmedalile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles