Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustavad Kadi Taremaa ja Heda Piiriste Pärnu keskraamatukogust.

Knut Hamsun, „Aga elu kestab“

Esimest korda eesti keeles ilmuv romaan on tegevuspaiga kaudu seotud teostega “Aja lapsed” ja “Segelfossi alevik”, peategelase järgi aga romaanidega “Hulkurid” ja “August”.

Romaani peategelane on lihtne mees, kes oma noorusaastatest peale on juurteta ja kodutu hulkur. Mehe eluteel on olnud nii suuri tõuse kui langusi ning tihti on raske vahet teha, kas ta luiskab või räägib tõtt. Nüüd on ta vana ja jõudnud rännakuil Segelfossi väikelinna, kus ta muutub paljudele oluliseks inimeseks. Tänu oma kuldsetele kätele on mees saanud hüüdnime Tuhatkunstnik. Ent kaasinimestele pole ta tähtis ainult kõike oskava töömehena, vaid temalt otsitakse nõu ja abi hingehädades ja muudes elumuredes.

Eesti Raamat.

“Tõlkes leitud Eesti”

See raamat on tänuavaldus pühendunud tõlkijaile, tänu kellele on Eesti kirjandus jõudnud paljudesse keeltesse ja kultuuridesse. Soome, norra, ungari, läti, udmurdi, prantsuse ja muudesse keeltesse vahendajad jutustavad oma loo Eesti kirjanduse tõlkimiseni jõudmisest. Tõlkija Turid Farbregd: „Igal rahval on oma koht, olgu vana talunaise margialbumis või ÜRO peaassambleel. Tõlkijatena teeme kõik, mis suudame, et tagada Eestile ärateenitud koht maailmakirjanduses.“

Eesti kirjanduse teabekeskus.

Ivar Sakk, “Aa kuni Zz: Tüpograafia ülevaatlik ajalugu”

Kunstiteadlane Ivar Sakk on koostanud ülevaate kirjašriftide arengust alates antiigist kuni tänapäevani, keskendudes 20. sajandi viimasele veerandile, kui digitaalrevolutsioon mõjutas maailma samavõrd kui trükikunsti leiutamine 15. sajandil. Eraldi peatükid on pühendatud Eesti kirjakasutuse ja -kunsti ajaloole ja tänapäevale.

Sakk & Sakk.

Susan Anderson-Freed, “Kirjatud kudumid”

Sellest raamatust leiab üle 30 kinda- ja mütsiõpetuse, milles autor on ühendanud mitu kudumistraditsiooni: Šotimaalt, Peruust ja Anatooliast pärinevad mustrid, Fair Isle’i kudumisvõtted ja keldi sõlmed. Kirjatud mütsid, labakud ja sõrmikud on tänu mitmekordsele lõngale väga soojad. Raamat annab ka populaarsete klapiga sõrmikute kudumise õpetuse.

Sinisukk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles