Iseseisvuspäeva lemmikroad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: PP

Algatuseks kartulisalat ja vürtsikilu, põhiroaks aurav ahjupraad kartulitega ja laual jääkülm pudel haljast viina – selline näeb välja eestlaste unistuste iseseisvuspäeva peolaud, selgus Maxima küsitlusest.

Nagu kahel varasemal aastal pakkusid tarbijad tänavugi välja eri lemmikroogi alates rahvalikust kamast eksootiliste toitudeni, nagu sinikarbid, hanemaks või faasan.

Eelroogadest nimetati kartulisalati kõrval palju vürtsikilu, heeringat hapukoorega ja sülti. Magustoitudest eelistati kohupiimatorti. Kõrgelt hinnati Kalevi kommivabriku toodangut.

Eelistatumad pühaderoad

1. Kartulisalat.

2. Sealiha.

3. Kartul.

4. Kana.

5. Vürtsikilu.

6. Sült.

7. Viin.

8. Heeringas.

9. Vahuvein.

10. Hapukurk.

Märksõnad

Tagasi üles