REPLIIK Pärnu korvpallitiim tegi sohki!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Mis nad siis tulevad meie õuele kaklema?
Mis nad siis tulevad meie õuele kaklema? Foto: Aivar Kütt/Pärnu Sadam

Mõeldes laupäevasele kossulahingule Pärnu Sadama ja BC Kalev/Cramo vahel, tulevad siiani külmavärinad ihule.

Et midagi suurt on sündimas, võis näha juba enne lahtihüpet, mil kossusõbrad seisid pikas piletisabas. Lootust leida autole koht spordihalli parklas kustus juba pool tundi enne avavilet.

Saalis valitses eriline atmosfäär, millesarnast pole juba aastaid kogetud. Nõnda palju pealtvaatajaidki ei mäleta: täismaja, osa inimesi isegi seisis. Trummid mürtsusid, pasunad huilgasid ja rahvas röökis. Mida mäng edasi, seda valjemaks detsibellid läksid.

Ehkki viimast päeva kehtis veel maskinõue, ei olnud näokatteid märgata. Ilmselt oli selle põhjus lihtne: sooviti, et mitte ükski lapp ei summutaks kisa ja publiku abi oleks ikka maksimaalne.

Poolajal, kui suvepealinna poolehoidjad nägid, et täiesti reaalne on panna Eesti esiklubi teist korda järjest selili, läksid nad peast juba täiesti soojaks, sest etendus, mida meie korvpallurid pakkusid, oli nõnda ulmelise süžeega. Abi otsiti külmast kesvamärjukesest ja oldi nõus veel teise poolaja alguseni pikas järjeskorras seisma. Odrane rüübe teeb ju häälegi rohkem lahti!

Viimasel veerandajal, kindlas eduseisus toimunu oli kirjeldamatu. Pärnu kossumehedki tahtsid fänne tänada ja kinkisid vastastele mängu lõpuks korvpallurite keeli “paki”.

See kõik oli nii ilus, et fännid ei tahtnud pärast lõpuviletki saalist lahkuda ja aplodeerisid püstijalu veel pikalt. Hulk välisjalanõudes poolehoidjaid tõttas pärast lõpusireeni platsile kangelastele patsu lööma – suva, sel laupäeval oli kõik lubatud!

Tiitlikaitsjate nahas ei tahtnuks küll olla. Neile võis isegi kaasa tunda, tegid pärnakad ju sohki: mängisid kuuekesi viie vastu! Liialdamata: suvepealinna fännid olid kuues mees platsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles