Vahelduseks kulupõlengutele muukisid päästjad koduust ja aitasid hülgepoega

Copy
Kirikukülas kaebles koduhoovis abitu hülgepoeg. Pilt on illustreeriv.
Kirikukülas kaebles koduhoovis abitu hülgepoeg. Pilt on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino

Lääne päästekeskuse päästjatel oli nädalavahetusel käed-jalad eripalgelist tööd täis. Aidata tuli nii hädas inimest kui loomalast ning kustutada lõõmavat loodust ja masinaidki. Seitsmest väljakutsest neli olid kulupõlengule.

Reedel said päästjad kolm väljakutset. Kell 9.39 käisid nad Pärnus Mai tänaval aitamas kiirabitöötajaid, et nood pääseksid kodus tervisrikke saanud patsiendi juurde.

Kevadine kulupõletamine on alanud. Kella 11.59 ajal süttis Häädemeeste vallas Ikla külas lõkkest viis hektarit kulu ja kõrkjaid, mida päästjad kolme maastikumasina UTV abil kustutasid kella 14.23ni. Pärnumaa päästjatel käisid abiks Läti kolleegid.

Kell 18.46 sõitsid pritsumehed Pärnus Mai tänavale kustutama maa-aluse garaaži lähedal süttinud kulu, mille süttimises kahtlustatakse kahte poissi. Info on antud edasi politseile.

Tuulise ilmaga on lõkke süütamine vastutustundetu tegu ja tuleohutusnõuete eiramine. “Kuluheina sisse lendav säde süütab selle hetkega ja päästjad kulutavad palju jõudu ja aega, et tuule toel kiiresti levivat tuld kustutada,” tõdes päästeameti kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Laupäeval kell 9.18 teatati Lääneranna vallast, et Kirikukülas on   koduhoovis abitu hülgepoeg. Päästjad püüdsid looma kahvaga kinni ja viisid Suitsujõe ääresesse roostikku.

Pühapäeval kella 13.03 ajal oli Tori vallas Kiisa külas süttinud hooletust lõkkepõletamisest hektari jagu kulu, mille päästjad UTV abil kustutasid.

Kell 18.07 ajal kustutasid päästjad Pärnus Mai tänaval elektriliinide all süttinud väikese kulupõlengu.

Täna kella 9.41 ajal põles Pärnus Essa külas metsas langetustraktor ehk harvester, mis hävis tules. Päästjad kustutasid põlengu kell 11.01.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles